Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Novi sigurnosni propust: Mrežu Google+ gase 90 dana ranije

Najnoviji sigurnosni propust ubrzat će gašenje platforme koje je najavljeno za kolovoz, pa će odlukom kompanije Google+ u ropotarnicu internetske povijesti otići u travnju sljedeće godine

4 komentara

Google je na svojoj blog stanici objavio da je u posljednje ažuriranje softvera na njihovoj Google+ društvenoj mreži sadržavalo bug koji je ugrozio nekih 52,5 milijuna korisničkih računa. U blogu navode da su bug otkrili redovnim testiranjem i problem uklonili u roku od tjedan dana.

- Nismo pronašli dokaze da je ovaj sigurnosni propust ugrozio ostale Googleove aplikacije došao do podataka korisnika, primjerice imena, e-mailova, spola ili dobi korisnika - istaknuo je David Thacker u blogu

FILE PHOTO: Google Plus logo is projected on to the wall during a Google event in San Francisco KRAJ ZA GOOGLE+ Iscurili su podaci o korisnicima: Google zatvara svoj 'Facebook'

Dodao je i da bug nije poštedio ni račune poslovnih korisnika te da kompanija šalje obavijesti svim korisnicima čiji su računi kompromitirani u posljednjem sigurnosnom propustu. 

Najnoviji sigurnosni propust ubrzat će gašenje platforme koje je najavljeno za kolovoz, pa će odlukom kompanije Google+ u ropotarnicu internetske povijesti otići početkom travnja sljedeće godine.

Lansirana 2011. godine, Google+ društvena platforma zamišljena je kao ozbiljan konkurent Facebooku, no nikada nije ispunila očekivanja. Nije pomogao ni veliki redizajn 2012. godine, jer Google Plus jednostavno nije imao ono nešto što bi potaknulo veliku migraciju korisnika s Facebooka na Google+. 

Google 170 MILIJUNA KORISNIKA Google+ na velikom redizajnu, privlači li vas sada ova mreža?

U 2015. godini dok se Facebook već opako približavao broju od dvije milijarde aktivnih korisnika, Google+ ih je imao svega imala je 111 milijuna. Iste 2015. godine počela su šuškanja da će kompanija Google+ podijeliti na Photos i Streams, a informaciju je potvrdio Bradley Horowitz koji je došao na čelo oba proizvoda.

 

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message