Tech

Komentari 17

Nudila seksualne usluge u zamjenu za valutu u igrici

Nudila seksualne usluge u zamjenu za valutu u igrici

Virtualna valuta u World of Warcraft igri ima veliku vrijednost, a mnogi su spremni na očajničke poteze kako bi podebljali virtualni bankovni račun

Zlato je vrlo vrijedno u stvarnosti, no zlato u World of Warcraftu također ima veliku virtualnu vrijednost, toliku da su pojedini igrači spremni na neobične poteze kako bi podebljali svoj virtualni bankovni račun.

Prije nekoliko godina korisnike društvenih mreža šokirao je oglas u kojem je žena nudila seksualne usluge u zamjenu za 5.000 golda (valuta u World of Warcraft igri) kako bi kupila letećeg mounta (prijevozno sredstvo u igri). Žena je u oglasu navela kako je spol nebitan, jedini uvjet je bio da imate 5.000 golda i nemate spolno prenosive bolesti. 

No, nije ona jedina koja se poslužila ilegalnom metodom kako bi došla do ove igračima vrijedne valute. Ovo je 5 najbizarnijih činjenica o goldu u World of Warcraft igri.

Kineski zatvorenici

U pojedinim zatvorima u Kini zatvorenici su bili prisiljeni igrati World of Warcraft kako bi skupili što više golda. Izvještaji kažu kako su morali igrati i do 12 sati dnevno, a sva zarada išla je njihovim čuvarima. Jedan zatvorenik objasnio je kako su zatvori na ovaj način zarađivali više nego da su ih tjerali na fizički rad. 

WoW token

U veljači prošle godine Blizzard je predstavio WoW token, kojim možete kupiti mjesečnu pretplatu za igru. Ovi tokeni se mogu kupiti ili prodati virtualno, u igri. Ovaj Blizzardov potez je iznenadio mnoge igrače jer omogućuje kupnju tokena stvarnim novcem da bi se zatim prodao u igri za virtualni. 

Zamjena virtualnog novca za pravi

Igrač imena Rob posvetio je svoje vrijeme prikupljanju virtualne valute koju je zatim prodavao za pravi novac. Tako je zaradio oko 500.000 dolara. Vidjevši da se u ovoj igri može zaraditi, osnovao je tvrtku koja je zapošljavala oko 10.000 igrača kojima je jedini cilj bio skupiti što više virtualne valute i prodati je za stvarni novac. 

Rekordno igranje WoW-a

Španjolka Kinumi Cati provela je 29 sati i 31 minutu igrajući ovu igru, što je bilo dovoljno za rekord. Tijekom gotovo 30 sati igranja prikupila je 852.000 golda, čime je oborila još jedan rekord - onaj za prikupljanje najviše golda u kratkom vremenu.

Problemi s kockanjem

U ovoj igri postoji metoda kojom možete iskušati svoju sreću. Možete uložiti određenu svotu novca te taj iznos udvostručiti ili izgubiti. Jedan igrač uložio je 250.000 golda i izgubio je cijeli iznos. Pokušao je ponovno, no i to je izgubio. U kratkom roku izgubio je oko 5 milijuna golda. Nezadovoljan ishodom, ukrao je maksimalan iznos iz guild banke, no kada je i to izgubio, prijetio je prijatelju pištoljem da mu dopusti uzeti još novca...