Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Odabrani najbolji od najboljih na webu i u inovacijama

Dobitnicima ovogodišnjeg nacionalnog natječaja VIDI Awards dodijeljene su nagrade VIDI Web Top 100 za najbolje hrvatske web stranice

Vidi
Foto: Vidi
3 komentara

Ovogodišnja dodjela prestižnih nagrada VIDI Awards odvijala se na nekoliko lokacija u Zagrebu, ovisno o osobnoj orijentaciji i afinitetima dobitnika, što je popraćeno dinamičnim dokumentarcem o VIDI Awards 2011.

Kraljevi hrvatskog weba 

Na najveći nacionalni natječaj za najbolje Webove u Hrvatskoj i regiji, pod nazivom VIDI WEB TOP 100, ove godine prijavilo se oko 2.700 webova, no filtar Stručnog vijeća sastavljenog od profesionalaca iz web industrije prošlo je njih samo 1.739, koji su i ušli u krug nominiranih. Samom nominacijom ti su webovi ušli u krug odabranih jer su zadovoljili tehnološke i sadržajne zahtjeve kakvi karakteriziraju suvremene webove.

Najbolje hrvatske webove nakon toga procjenjivao je žiri sastavljen od 60-tak stručnjaka iz raznih područja znanosti, gospodarstva i tehnologije te hrvatskih redakcija i organizacija. Između 1739 nominiranih žiri je birao najboljih 100 hrvatskih i 10 regionalnih stranica u 11 kategorija.

Najbolji od najboljih po kategorijama:
Korporativne stranice - www.rimac-automobili.com
Znanost, obrazovanje, kultura - www.cmj.hr
Zabava, moda, glazba - www.overflow-tv.com
Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi - www.lzmk.hr
Mediji, novosti, oglasnici - www.dnevnik.hr
Mobilni web - SmartWay
Blogovi - damijenestoslatko.com
Turizam i putovanja - www.pakostane.hr
Sport, zdravlje, prehrana - www.volim-jabuke.com
ExU - jazkuham.si
WEB promocija - www.pjevac.hr

Svi nominirani, najboljih 100 hrvatskih i 10 regionalnih Webova te dobitnici Vidi Web Top 100 nagrada, u jedanaest kategorija, mogu se naći na web stranici top100.vidi.hr.

Najbolje tehnološke inovacije u 2011. godini

Nakon višemjesečne analize Stručni žiri Vidi e-novationa sastavljen od stručnjaka iz vodećih hrvatskih kompanija, organizacija, instituta, visokih učilišta i redakcija, odabrao je dobitnike prestižne nagrade Teslino jaje. Nagrade Vidi e-novation pokrenuo je časopis Vidi u suradnji s Institutom Ruđer Bošković prije šest godina, a dodjeljuju se najuspješnijim i najinovativnijim hrvatskim tehnološkim proizvodima. Od dvadesetak inovacija, koliko ih je prošlo u finalnu evaluaciju ovogodišnjeg natječaja, žiri je nagrade dodijelio za šest projekata te dodijelio i jedno posebno priznanje.

U kategoriji inovacija fizičkih osoba Stručni žiri je nagradu Zlatno Teslino jaje dodijelio projektu Trambus, Svena Kapuđije. Srebrno Teslino jaje dodijeljeno je projektu Zagrebačko parkiralište, Leona Trivića i Gorana Tanodija. Brončano Teslino jaje dodijeljeno je projektu 3x1000, Saše Kapetanovića.

U kategoriji tvrtki Zlatno Teslino jaje dodijeljeno je projektu iPROSU, Inteligentnom projekcijskom sučelju, zajedničkom poduhvatu tvrtki Videa d.o.o. i Hand Studio d.o.o. Srebrno Teslino jaje dodijeljeno je Naprednom upravljačkom sustavu za automatizaciju robota, tvrtke Inteco d.o.o., dok je Brončano Teslino jaje dodijeljeno tvrtki Računala Tina d.o.o. za projekt TimeReader.

Žiri je dodijelio i Posebno priznanje za projekt Racetel, osmišljen od strane Siniše Kezića.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message