Obavijesti

Tech

Komentari 9

Odličan odabir za rekreativce: Vivoactive 3 dat će jako puno

Odličan odabir za rekreativce: Vivoactive 3 dat će jako puno
2

Garminov sat vivoactive 3 ima niz funkcija koje će vas odmah kupiti. Izgleda odlično, lagan je, pun pametnih opcija i odličan odabir za nekog tko ga želi nositi stalno ili je sportaš rekreativac

VIDEO

Garmin vivoactive 3 je pametni sat koji me na prvi pogled prevario. Mislila sam da je riječ o nekom hipsterskom prenemaganju i da s tim satom neću pretrčati ni 30 metara bez problema. Riječ je stvarno pametnom uređaju koji se bluetoothom bez problema i ekspresno povezuje s bilo kojim telefonom pa ni ja nisam imala nikakvih problema s povezivanjem. Na Garminovoj aplikaciji također je sve radilo isprve i bilo je dovoljno samo stisnuti funkciju za dodavanje novog uređaja. Sat je uistinu lijep, lagan, remen nimalo ne smeta čak ni ako zaspete s njim. Uređaj je vodootporan pa se ne morate brinuti ni oko toga.

Pokretanje videa...

00:51

Dakle, prva stvar koja me osvojila (a postoje i neke stvari koje mi se nisu svidjele, no o njima malo kasnije) je dizajn. Crni lagani remen, srebrni okvir, samo jedan gumbić za navigaciju. Sve ostalo sređujete touch screenom ili nevidljivim scrollom s lijeve strane. Obje stvari funkcioniraju posve lagano i lako se na njih naviknuti. Prodaje se i u potpuno crnoj te bijelo-srebrnoj kombinaciji i oba izgledaju stvarno lijepo. Sat sve vrijeme mjeri puls te na taj način mjeri i razinu stresa što je totalno cool. Ako vam se dogodi veće odstupanje - javit će vam. Broji korake i javlja i kada dođete do nekog dnevnog ideala. Prvo testno trčanje odradila sam s dva sata na ruci - Garminom 220 koji inče koristim i vivoactiveom 3. Osim što je vivoactive prema meni bio 'bolji', odnosno ispalo je da sam s njim brže istrčala nego s 220-icom, još jedna me stvar oduševila. Na GPS se spojio ekspresno, malo mi je dodao na brzini, vjerujem da se malo zbunio s GPS-om jer sljedećih dana nije bio tako darežljiv, ali ono što je definitivno super jest da na jednom ekranu vivoactivea imate i pace, ukupno vrijeme, kilometražu i puls (koji je u odnosu na puls izmjeren trakom bio gotovo identičan). Na mom Garminu na jednom ekranu mjeri se ukupno tri stvari i iskreno ovo sa 4 različite metrike na jednom ekranu mi je apsolutno genijalno.

I narednih nekoliko dana sam trčala s oba sata paralelno, no na svoj stari sat više gotovo da nisam niti obraćala pažnju. Vivoactive mi je bio vrlo pouzdan, lagan, ugodan, kiša po ekranu ga nimalo nije smetala i sve je bilo super...osim...baterije. Iako na specifikacijama piše da baterija na GPS-u traje 13 sati, a 7 dana može funkcionirati kao pametni sat ja sam ga punila svaka 3-4 dana s tim da sam ga nakon nekog vremena samo povremeno spajala s telefonom jer mi je to 'sisalo' puno baterije. Drugi problem je što kada je baterija došla do 30 posto pad do gašenja je bio nagao, gotovo po iznenadan. Ok, vjerojatno bi se i na to navikla, no uspoređujući ga s 220-icom definitivno je baterija slabija karika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vivoactive 3 ima niz funkcija koje će vas odmah kupiti. Osim ugodnog dizajna tu je i taj cijeli niz pametnih funkcija. Primjerice, kada ga uparite s mobitelom koji meni nekad služi i kao navigacija informacije o tome gdje treba skrenuti vidjet ćete na ekranu - sata. Odlična stvar jer ne morate nigdje skretati pogled, sat samo lagano zavibrira i kaže kamo dalje morate ići. Odlično je i to mjerenje pulsa, na sat vam stižu obavijesti i tko vas zove i tko vam je i na što poslao poruku, možete preko njega namještati i glazbu...ma milina. Za sportaša rekreativca i nekoga tko bi takav elegantno-sportski sat nosio non stop - odlična investicija. Za više od 15 sportova sat ima unaprijed učitane aplikacije. Među njima je čak i joga. A i cjenovno je sasvim prihvatljiv (329 eura je preporučena cijena). Osim toga njima možete čak i plaćati, no tu funkciju nisam testirala.

Međutim, ako vam sat treba za ozbiljno trčanje...to možda i nije ni prvi ni pravi odabir. Pod ozbiljno trčanje mislim na preko 10 kilometara, odnosno za neke pripreme za polumaraton, maraton ili neke još teže utrke, no za ozbiljnog rekreativca ima i više nego što je potrebno.

Nema primjerice vrijeme oporavka, ne mjeri kadencu, duljinu koraka, niti vertikalne oscilacije. I kod funkcija za biciklizam ne mjeri intervale, niti ima popularne Strava segmente. No sve ostalo što spada u baze oba sporta ovaj sat uspješno mjeri. Da li bi ga kupila? Bi. I nosila bi ga tijekom dana, ali i za manje intenzivne treninge.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle