Tech

Komentari 0

Online edukacija: Postanite certificirani LEED stručnjak

Online edukacija: Postanite certificirani  LEED stručnjak

Hrvatska se Pariškim sporazumom o klimatskim promjenama iz prosinca 2015. obvezala na dubinsku energetsku obnovu postojećih zgrada te gradnju novih zelenih zgrada. No znamo li što to znači?

Pariški sporazum o klimatskim promjenama održan u prosincu 2015. zadao je smjer kojim će se kretati više od 200 zemalja svijeta – prema niskougljičnoj ekonomiji.

Pariški sporazum smjernica je svakoj pojedinoj zemlji da kroz svoje ključne strategije doprinese postizanju globalnog cilja. S obzirom da su zgrade najveći potrošači energenata te generiraju CO2 u značajnoj mjeri, svaka zemlja potpisnica morat će razviti strategiju za dubinsku energetsku obnovu postojećih zgrada te gradnju novih zelenih zgrada, koje osim kvalitete i novih tehnoloških postignuća, donose mogućnost uštede energije i smanjenja C02 emisija.

U kojoj mjeri pojedina zgrada zadovoljava navedene standarde mjeri se LEED® međunarodnim sustavom certificiranja prema zelenim standardima koji predstavlja izvrstan alat profesionalcima kako bi teoriju preusmjerili u praksu.

2 razine LEED online edukacije

U suradnji s Green Living Education, GBA (Green Building Alliance) nudi profesionalnu online edukaciju za one koji žele saznati više o LEED® certificiranju ili za one koji žele postati akreditirani LEED® Green Associate.

Osnove LEED sustava certificiranja:

Online edukacija počinje 20. travnja, traje tri tjedna i naučit će Vas osnovama LEED® sustava certificiranja kroz:

Cijena online edukacije iznosi 150 €. Članovi Savjeta imaju 20% popusta, pa za njih edukacija iznosi 120€.

Viša razina: LEED® Green Associate

Nakon CORE CONCEPTS online edukacije, možete nastaviti edukaciju kako biste postali LEED® Green Associate. Ova edukacija počinje 18. svibnja, traje 6 tjedana, a priprema Vas za Green Associate Exam u organizaciji United States Green Building Council-a.

Cijena online edukacije iznosi 250 €. Članovi Savjeta imaju 20% popusta, pa za njih edukacija iznosi 200€.

 

 

 

 

 

Prijavite se!

Ispunite Vašu prijavu do 19. travnja 2016. za LEED® CORE CONCEPTS.  Za LEED® PREPARATION FOR THE GREEN ASSOCIATE EXAM se možete prijaviti do 17. svibnja 2016.

Predavač na online edukacijama je Emmanuel Pauwels koji ima USGBC Faculty. USGBC Faculty je USGBC oznaka koja služi za prepoznavanje stručnjaka koji su vrlo iskusni i obrazovani u području LEED-a, zelene gradnje i održivosti.

Pauwelsov interaktivni, hands-on pristup i stručne instrukcije pomoći će Vam primijeniti praktični dio održive gradnje u vašim projektima, a za one koji su zainteresirani i pripremu za ispit za LEED certificiranje.

Cijena ispita nije uključena u edukaciju. Ispit prijavljujete u vlastitoj organizaciji, online, a polaže se u učilištu Algebra u Zagrebu.

Kontakt za više informacija:

Hrvatski savjet za zelenu gradnju / Croatia Green Building Council
+ (385) 1 4886 296 – Tel
+ (385) 1 4886 297 – Fax

masa.starcevic@gbccroatia.org

www.gbccroatia.org