Obavijesti

Tech

Komentari 23

Otkrili planove za Titanic II; Ne treba govoriti da je nepotopiv

Otkrili planove za Titanic II; Ne treba govoriti da je nepotopiv
11

Titanic II će biti uglavnom kao i original, ali će odgovarati modernim sigurnosnim i graditeljskim standardima. Clive Palmer kaže da ne treba govoriti da je nepotopiv

VIDEO

Australski bogataš Clive Palmer predstavio je u utorak planove za gradnju Titanica II, moderne replike poznatog broda koji je potonuo 1912. godine. No, nije ga prozvao nepotopivim. 

Brod će dizajnom i uređenjem biti kao i slavni original, ali s određenim preinakama kako bi odgovarao današnjim sigurnosnim i graditeljskim standardima. Naravno tu će biti i neke od ugoda modernog života, poput klima uređaja, piše Reuters.

Titanic II plovit će kao kruzer, a putnike koji se žele potpuno uživjeti u duh i vrijeme s početka 20. stoljeća, u kabinama će dočekati odjeća iz 1912. 

Palmer je u New Yorku rekao da će, kao i na originalu, tri putničke klase biti odvojene. Na pitanje izaziva li sudbinu ovakvim pothvatom, Palmer je rekao da nije praznovjeran. 

Za originalni brod kompanije White Star Line govorilo se da je nepotopiv, no na prvom putovanju iz Southamptona brod se sudario sa santom. U ledenom Atlantiku poginulo je 1517 ljudi. 

Palmer koji je lani pokrenuo kompaniju Blue Star Line neće davati ovako hrabre izjave te je samo rekao kako će svaka stvar s rupom potonuti. 

Za razliku od originala, 'dvojka' će imati dovoljno prostora u čamcima za spašavanje za svakog putnika te dodatna stepeništa za izlaz u slučaju opasnosti. 

Markku Kanerva iz finske tvrtke Deltamarin koja dizajnira brod kaže da će ovo biti najsigurniji kruzer. 

Palmer nije htio reći koliko će ga ovaj pothvat koštati, a Titanic, kada se izgradi, bit će manji od većine modernih kruzera. Iako je u svoje vrijeme bio najveći brod. 

- Ne radim ovo zbog novca. Imam dovoljno za troškove i mislim da je to bitno - rekao je Palmer kojeg je Forbes lani procijenio na 795 milijuna dolara. 

Titanic će graditi kinesko brodogradilište CSC Jinling Shipyard, a ugovor bi se trebao potpisati sljedeći tjedan. Palmer se nada da će gradnja početi ove godine, a da će na prvo putovanje 2016. Tada će ići istom rutom kojom je iz Southamptona u New York trebao stići Titanic.  

Cijene karata još nisu poznate, a razmatra se i mogućnost kupnje karata kojom će putnici moći iskusiti kako je bilo u sva tri razreda. Palmer kaže da će putovati trećim razredom. 

Ovdje pročitajte sve o Titanicu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook
NOVI PROBLEMI ZA METU

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook

Probleme bilježe korisnici u SAD-u, Australiji, dijelovima Europe, među kojima je i Hrvatska. Iz Mete se još nisu oglasili, a Downdetector bilježi i probleme u radu Facebooka.

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'
SMETA IM I ZAKON O TAJVANU

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'

Biden je potpisao i odvojeni prijedlog zakona povezan s tim paketom koji zabranjuje TikTok u SAD-u ako ga njegov kineski vlasnik ByteDance ne proda u roku od godinu dana...
U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija
ENDPOINT PROTECT

U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija

Endpoint Protect nudi poslovnim korisnicima, odnosno poduzećima svih veličina, sveobuhvatno rješenje za sigurnost koje kombinira detekciju, analizu, odgovor i sprječavanje prijetnji