Tech

Komentari 23

Ova tipka na Facebooku otkrit će vam čitate li lažne vijesti

Ova tipka na Facebooku otkrit će vam čitate li lažne vijesti

Problem s lažnim vijestima koji je eksplodirao za američkih izbora imao je posljednju epizodu i nakon pucnjave u Las Vegasu, a Facebook je sada predstavio novo rješenje za lažne vijesti

Nakon pucnjave u Las Vegasu Facebook se opet suočio s poplavom lažnih vijesti, a u borbi da korisnicima prikazuju točne informacije sada su najavili novi alat. U Facebooku su počeli testirati novu opciju koja će vam dati dodatni kontekst oko članaka koje čitate na svom News Feedu, kako bi bili informiraniji oko onoga što čitamo, dijelimo i čemu vjerujemo. 

Oni koje je Facebook odabrao za test, iznad naslova članaka će vidjeti malo slovo i. Klikom na njega dobit ćete puno dodatnih informacija, poput podataka o izdavaču koje povlače s Facebooka i drugih izvora, ali tu će biti i druge priče povezne s istom temom ili podaci o tome kako se članak dijeli na Facebooku. 

Ljudi su od Facebooka tražili više informacija o tome što čitaju i ovo je najnoviji alat iz tima koji se mjesecima bori protiv širenja lažnih vijesti, problema koji je krenuo oko američkih izbora. Ovaj je test tek u svojim počecima, navode iz Facebooka i dodaju kako većina stranica neće vidjeti nikakve promjene.