Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
23 komentara

Ova tipka na Facebooku otkrit će vam čitate li lažne vijesti

Problem s lažnim vijestima koji je eksplodirao za američkih izbora imao je posljednju epizodu i nakon pucnjave u Las Vegasu, a Facebook je sada predstavio novo rješenje za lažne vijesti

Facebook
Foto: Facebook
23 komentara

Nakon pucnjave u Las Vegasu Facebook se opet suočio s poplavom lažnih vijesti, a u borbi da korisnicima prikazuju točne informacije sada su najavili novi alat. U Facebooku su počeli testirati novu opciju koja će vam dati dodatni kontekst oko članaka koje čitate na svom News Feedu, kako bi bili informiraniji oko onoga što čitamo, dijelimo i čemu vjerujemo. 

Article Context

 

Posted by Facebook on Wednesday, October 4, 2017

Oni koje je Facebook odabrao za test, iznad naslova članaka će vidjeti malo slovo i. Klikom na njega dobit ćete puno dodatnih informacija, poput podataka o izdavaču koje povlače s Facebooka i drugih izvora, ali tu će biti i druge priče povezne s istom temom ili podaci o tome kako se članak dijeli na Facebooku. 

Ljudi su od Facebooka tražili više informacija o tome što čitaju i ovo je najnoviji alat iz tima koji se mjesecima bori protiv širenja lažnih vijesti, problema koji je krenuo oko američkih izbora. Ovaj je test tek u svojim počecima, navode iz Facebooka i dodaju kako većina stranica neće vidjeti nikakve promjene.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message