Tech

Komentari 13

Ovaj toster će vam ispeći fini kruh i na njemu dati sliku dana

Ovaj toster će vam ispeći fini kruh i na njemu dati sliku dana

Toster sam pretražuje internet kako bi našao sliku vezanu za današnji dan, potom je prilagodi niskoj "rezoluciji" i zapeče na kruh. Radi se o studentskom projektu...

Toster Scotta van Haastretchta ne može baš isprintati fotografije visoke rezolucije na vaš toster. Kreativni doseg, odnosno površina za printanje mu je tek šest kvadratnih piksela. Prilično malo, ali može pružiti zabavu uz jutarnju kavu i novine. Van Haastretcht je ovaj toster napravio kao studentski projekt, ali ga je povezao s internetom kako bi pretražio fotografije najbitnije za današnji dan, a potom tu sliku zapekao na kruh, piše Techhive.

Toster radi tako da sliku prebaci u tih nekoliko piksela koje toster može 'isprintati'. Program potom pošalje podatke tosteru, koji koristi motore kako bi na kruh zapekao određeni uzorak, a na kraju možete uživati u pogledu na sliku. Treba se nadati da će sljedeća verzija imati bolju rezoluciju i mogućnost da sami isprintamo željenu sliku. Dotad možemo uživati u tosterima koji nude fiksni uzorak poput Dartha Vadera ili robota iz Battlestar Galactice.