Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Ovo je osam tehnologija koje će promijeniti svijet uz 5G mreže

Ova godina ostat će upamćena po globalnoj afirmaciji i prihvaćanju 5G komercijalnih proizvoda i usluga. Mreža nove generacije do sada je ostvarila veliki uspjeh zahvaljujući korisničkom iskustvu kojeg nudi

A woman stands in Huawei's first global flagship store in Shenzhen
Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1 komentara

Na desetom Global Mobile Broadband forumu u Zürichu, Huawei Wireless X Labs objavio je dokument o osam ključnih tehnologija za koje se predviđa da će njihova primjena imati značajan tržišni potencijal u trenutku kada 5G globalno zaživi.

Ova godina ostat će upamćena po globalnoj afirmaciji i prihvaćanju 5G komercijalnih proizvoda i usluga. Mreža nove generacije do sada je ostvarila veliki uspjeh zahvaljujući vrhunskom korisničkom iskustvu kojeg nudi, ali i ogromnom potencijalu za pokretanje i rast digitalnog gospodarstva. Očekuje se i da će 5G promovirati industrijsku digitalizaciju kroz različite scenarije.

GRADE SVOJU TRGOVINU Huawei u borbi sa zabranom privlači europske programere

U tom smislu u Huaweijevom dokumentu izdvojeno je osam aplikacijskih domena koje su stvorene i unaprijeđene upravo zbog postojanja 5G mreže.

FILE PHOTO: A security officer keeps watch in front of an AI (Artificial Intelligence) sign at the annual Huawei Connect event in Shanghai | Autor: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Primjena u aspektu B2B neophodno zahtijevaja prisutnost 5G mreže kako bi se osigurala visoka propusnost, niska latencija te iznimna pouzdanost procesa. U Huaweijevom dokumentu navode se primjeri primjene nove tehnologije i proizvodi koji će svakako obilježiti godine pred nama:

  • Provjera kvalitete proizvoda (Cloud Vision i Cloud Test za pametne tvornice)
  • Inženjerski strojevi (Cloud Teleoperation za pametne rudnike i luke)
  • Cloud video za siguran prijelaz cesta i mostova
  • Koordinirana kontrola za pametna skladišta
  • Igranje igrica u oblaku
  • VR iskustvo u oblaku
  • Nesmetana reprodukcija 4K i 8K videa na mreži
  • Prijenos uživo u oblaku
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message