Tech

Komentari 27

Pariška taksi služba nakon nesreće suspendirala Teslu. Vozač tvrdi da je auto ubrzao

Pariška taksi služba nakon nesreće suspendirala Teslu. Vozač tvrdi da je auto ubrzao

Prema pisanju francuskih medija, vozilo je naletjelo na biciklistu i troje pješaka i potom udarilo u kombi. U nesreći je jedna osoba poginula, rekla su dva izvora, dok se od osobe bliske istrazi doznaje da je 20 ozlijeđenih

Vodeći pariški taksi prijevoznik G7 obustavio je korištenje vozila Tesla Model 3 pošto je jedno od vozila prošlog vikenda sudjelovalo u nesreći s poginulom osobom i više ozlijeđenih.

Nesreća se dogodila u subotu navečer kad je jedan od taksista vozio izvan službe svoju obitelj u restoran, rekao je zamjenik izvršnog direktora Yann Ricordel.

Prema pisanju francuskih medija, vozilo je naletjelo na biciklistu i troje pješaka i potom udarilo u kombi. U nesreći je jedna osoba poginula, rekla su dva izvora, dok se od osobe bliske istrazi doznaje da je ozlijeđeno dvadeset osoba, od kojih su tri u kritičnom stanju.

Taksi kompanija izvijestila je da će obustaviti korištenje 37 automobila Tesla Model 3 iz voznog parka do završetka policijske istrage.

Tesla je u ponedjeljak rekao kako je početna istraga isključila tehničku grešku na vozilu dok vozač tvrdi da je pokušao zakočiti ali je vozilo ubrzalo. Zasad je nejasno u kojem je modu vožnje bilo automobil, odnosno je li bio uključen autopilot.

Gradonačelnik 13. pariške četvrti Jerome Coumet objavio je na Twitteru da prvi elementi istrage ukazuju da je vozilo imalo poteškoće s akceleratorom.

Ricordel je zaključio da imaju dva različita pogleda na događaj pa će do završetka istrage zadržati obustavu korištenja kao sigurnosnu mjeru za vozače, korisnike i druge sudionike u prometu.

G7 jedna je od najvećih pariških taksi kompanija koja povezuje 9000 nezavisnih vozača. Polovica voznog parka te kompanije čine električna ili hibridna vozila a cilj je sto posto do 2027.