Obavijesti

Tech

Komentari 30

Patologinju prati 500.000 ljudi: Šokira fotografijama obdukcija

Nicole Angemi kaže da želi educirati ljude Instagram fotografijama s obdukcija uz koje piše i detaljne opise. No, mnogi su ogorčeni zbog njezine indiskrecije

VIDEO

Nemaju samo poznate zvijezde puno pratitelja na društvenim mrežama. Relativno nepoznati, ali kreativni ljudi također znaju prikupiti tisuće, pa i stotine tisuća fanova na Twitteru, Instagramu, YouTubeu... No, Nicole Angemi iz New Jerseyja nije modna kritičarka, niti objavljuje šaljive savjete ili zabavne video snimke.  

Ona je patologinja s najviše fanova na Instagramu, ima čak 500.000 pratitelja. A proslavile su je jezive i kontroverzne fotografije mrtvih osoba iz njene mrtvačnice. 

Fotografije su većinom s obdukcija i često to budu odrezani komadi tijela pa čak i unutrašnji organi s kojih još curi krvi. 

Angemi tvrdi da to radi kako bi educirala javnost, no mnogi su ogorčeni zbog njene indiskrecije i pomanjkanja etičnosti. 

- Uvijek sam za približavanje znanosti široj javnosti, ali da vidim obdukciju svog oca na Instagramu, ili da moja djeca tamo nalete na sliku mrtvog tijela svoje majke, vjerujte mi da bih odmah angažirao odvjetnike! - poručio je jedan ljutiti otac na internetu, a drugi je dodao:

- Moja je majka prije smrti donirala svoje tijelo znanosti. Najveći strah mi je bio da će joj tijelo biti eksploatirano. Odvratno mi je to što ova žena čini - rekao je

Gospođica Angemi na kritike odgovara ovako:

- Ako netko želi znati kako izgleda obdukcija, zašto ne bi imao tome pristup - poručuje patologinja.

Objavljujemo tek nekoliko od blažih fotografija, no na njenom profilu može se vidjeti i puno eksplicitnijih i šokirajućih snimaka. 

No, ona nije jedina koja se okrenula društvenim mrežama kako bi svijet medicine, koji možda nije lagan za želudac, približila javnosti. Tako smo mogli preko Vinea uživo pratiti operaciju na mozgu muškarca kojem su ugrađivali neurostimulator, a američki kirurzi su prije nekoliko godina na Twitteru prenosili operaciju na srcu, a pritom su i odgovarali na pitanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način