Tech

Komentari 64

Pokemon NO! Roditelji daju djeci imena po Pokemonima

Pokemon NO! Roditelji daju djeci imena po Pokemonima

Pokemon GO igrica nadmašila je sva očekivanja i zaludila milijune fanova diljem svijeta. No, neki su ipak otišli korak predaleko...

Pokemon GO igrica je nezaustavljiva. Milijuni diljem svijeta u lovu su na virtualne životinjice, no zaluđenost ovom igrom sada je dosegnula novu razinu.

Naime, podaci pokazuju da otkad je igrica lansirana, mnogi novopečeni roditelji biraju imena za svoju djecu po likovima iz Pokemon GO igrice.

BabyCenter kaže da su oređena imena skočila na ljestvici najpopularnijih dječjih imena. Tako je ime Eevee u odnosu na prethodnu godinu skočilo za 1.394 mjesta, Onyx za 2.191, a Roselia, naziv za vrstu otrovnog Pokemona, za nevjerojatnih 5.896 mjesta. Iz BabyCentera kažu kako oko 50 posto roditelja uključenih u ovo istraživanje igra Pokemon GO igricu. 

No, ovo nije prvi put da roditelji traže inspiraciju za imena u popularnoj kulturi. U posljednjih nekoliko godina zabilježen je i rast imena iz popularnih serija poput Igre prijestolja, Na putu prema dolje (Breaking Bad) i crtića Snježno kraljevstvo (Frozen).