Obavijesti

Tech

Komentari 130

Poklanjamo četiri PlayStation 4 konzole! Uključite se u igru!

Poklanjamo četiri PlayStation 4 konzole! Uključite se u igru!
3

24sata.hr poklanja četiri PlayStation 4 konzole! Uključi se u veliku nagradnu igru i osvoji najiščekivaniji proizvod godine prije njegovog dolaska u prodaju u Hrvatskoj!

VIDEO

Nakon velikog interesa za PlayStation 4 konzole koje smo poklanjali u prosincu, portal 24sata.hr je odlučio još jednom nagraditi svoje vjerne čitatelje najiščekivanijim proizvodom godine i to prije njegovog dolaska u prodaju u Hrvatskoj! Koncept igre je isti, no fond nagrada je duplo veći - ovog vam puta poklanjamo čak četiri PlayStation 4 konzole!

Ako redovito pratiš 24sata.hr, nećeš imati problema s rješavanjem NAGRADNOG KVIZA - potrebno je samo odgovoriti na tri jednostavna pitanja i pričekati objavu dobitnika jer ćeš uz malo sreće možda baš ti postati sretni vlasnik ove nevjeorjatne nagrade!

Pokaži znanje i osvoji nagradu

Kako su sva pitanja iz članaka s ovog portala, savjetujemo ti da što više čitaš i upijaš detalje jer nikad ne znaš koja ćete od tih informacija dočekati u kvizu. Uključi se u kviz i pokaži nam svoje znanje!

Nakon što točno odgovoriš na sva tri pitanja popuni obrazac za prijavu svojim podacima kako bismo te, u slučaju dobitka, mogli kontaktirati. Prijaviti se možeš ukupno pet puta s jednom mail adresom do završetka igre 28. siječnja u 11 sati, nakon čega ćemo slučajnim odabirom putem računala izvući dobitnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Objava dobitnika

Imena dobitnika potraži 28. siječnja iza 12 sati u podrubrici Nagradne igre. Sretni dobitnici će o dobitku biti obaviješteni mailom, a u slučaju da imaju prebivalište izvan Zagrebačke županije nagrada će im biti dostavljena na kućnu adresu. Pročitaj detaljna pravila nagradne igre.

Važno!

Svi sudionici za koje se utvrdi da su za sudjelovanje u nagradnoj igri koristili zlonamjerne programe i web servise bit će isključeni iz izvlačenja.

Dobitnici nagrade će biti fotografirani s nagradom te će njihova fotografija, podaci (ime, prezime i grad) te kratka izjava biti objavljeni u članku na 24sata.hr.

Uskoro počinje prodaja PlayStationa 4 u Hrvatskoj

Točno u ponoć, u noći s utorka na srijedu, 29. siječnja PlayStation 4 stiže u Hrvatsku i počinje službena prodaja moćne konzole, u trgovačkom centru Westgate u poslovnici Sony Center Sancta Domenica.

Sam event počinje već u utorak od 20 sati 28. sijčenja, a svi koji mu budu prisustvovali imaju priliku sudjelovati u dva gaming turnira i osvojiti novi PlayStation 4!

Pored toga, Sancta Domenica svojim kupcima 29. siječnja daje 10% popusta na sav ostali PlayStation 4 asortiman kao i na odabrane modele Sony televizora.

O nagradi

PlayStation 4 se može pohvaliti sljedećim karakteristikama:

Glavni procesor - Procesor baziran na jednom čipu
CPU - x86-64 AMD “Jaguar”,  8 jezgri
GPU - 1.84 TFLOPA, grafički procesor baziran na AMD Radeonu sljedeće generacije
Memorija - GDDR5 8 GB
Tvrdi disk - Ugrađen
Optički pogon (samo očitavanje) - BD 6xCAV, DVD 8xCAV
Priključnice - Super-Speed USB (USB 3.0) 、AUX
Komunikacija - Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), IEEE 802.11 b/g/n, Bluetooth® 2.1 (EDR)
AV izlaz - HDMI, Analogni AV izlaz, Digitalni izlaz (optički)

Fokusiran na igrače, nadahnut developerima
Dizajn i konstrukcija sustava PS4 posve su novi, kako bi se igračima Playstationa osigurale najbolje igre i najsugestivniji doživljaji. PS4 to postiže uz pomoć najboljih svjetskih developera koji svojom kreativnošću pomiču granice igre putem sustava u potpunosti prilagođenog potrebama igrača.

Arhitektura PS4 sustava ističe se po sjajnim performansama i lakoći razvoja. PS4 je baziran na moćnom čipu koji sadrži osam x86-64 jezgri i vrhunski grafički procesor.

Jedinica za obradu grafike (Graphics Processing Unit, odnosno GPU) na mnoge je načine poboljšana, prije svega zbog lakšeg korištenja GPU-a za opće računalne namjene, poput simulacije fizike. GPU sadrži jedinstveni niz od 18 računalnih jedinica koje zajedno generiraju 1,84 teraflopa snage koja se može slobodno primijeniti na grafiku, simulacije ili kombinaciju tih dvaju elemenata.

Zajedničko iskustvo igre

U središtu PS4 iskustva je društvena interakcija, tako da su u temelj hardverske arhitekture sustava ugrađene nove značajke. PS4 posjeduje namjenske, "uvijek aktivne" sustave kompresije i dekompresije videa koji omogućavaju besprijekoran upload igara. Po prvi put igrači svoje epske trijumfe mogu podijeliti jednim pritiskom tipke. Dakle, dovoljno je pritisnuti SHARE na kontroleru, pretražiti zadnjih nekoliko minuta igre, označiti i vratiti se u igru – video će se uploadati dok vi nastavljate igrati. Osim toga je moguće podijeliti slike i videozapise s prijateljima na društvenim mrežama poput Facebooka.

PS4 također omogućava i igranje pred "publikom" jer igrači svoju igru mogu emitirati u realnom vremenu putem usluga internetskog streaminga kao što je Ustream. Dok igra traje, promatrači je mogu komentirati, a "zapne" li igrač na teškoj razini, prijatelji mu mogu pomoći na posve nove načine. Primjerice, mogu mu dati napitke za iscjeljivanje ili posebna oružja kad mu zatrebaju.
Nadalje, korisnici mogu povezati svoj Facebook račun s računom na mreži Sony Entertainment Network. PS4 produbljuje veze između svojih korisnika kroz zajedničku igru ili komunikaciju tijekom igre.

Nastavak igre na drugim uređajima
PS4 podržava igru na drugim uređajima, uključujući PlayStation®Vita (PS Vita), pametne telefone i tablet računala kako bi igrači mogli igrati bez obzira gdje su. Ključna značajka jest "Remote Play", a PS4 u potpunosti koristi njezin potencijal u kombinaciji sa sustavom PS Vita. Naime, igrači bez problema mogu "povući" PS4 naslove s televizora u dnevnom boravku i putem Wi-Fi mreža*1 nastaviti s igrom na prelijepom 5-inčnom zaslonu i s intuitivnim analognim palicama.

Trenutna igra
PS4 drastično skraćuje vrijeme odgode između igrača i njihovih sadržaja. Posjeduje "mod zaustavljanja" koji održava nisku potrošnju energije sustava dok vi i dalje igrate. Vrijeme koje je danas potrebno za podizanje sustava i učitavanje spremljene igre postat će stvar prošlosti.

PS4 također omogućava preuzimanje ili ažuriranje igara u pozadini te čak i u pripravnom stanju. Ovaj sustav odlazi korak dalje jer se digitalni naslovi mogu igrati dok se preuzimaju. Kad igrač kupi igru, PS4 preuzima samo dio podataka tako da igranje može započeti odmah, a ostatak će se preuzeti tijekom igre.

Personalizirani sadržaji
U novodizajniranom izborniku sustava PS4 igrači mogu pogledati informacije o igrama svojih prijatelja ili preuzeti preporuke određenih sadržaja, što uključuje igre, TV-serije i filmove. Dugoročni cilj sustava PS4 jest skraćivanje vremena preuzimanja digitalnih naslova na nulu: ako sustav ima dovoljno informacija o igraču da može predvidjeti koju će sljedeću igru kupiti, onda se ta igra može učitati i biti spremna čak i prije no što igrač klikne na tipku "kupi". PS4 će dodatno obogaćivati iskustva igrača izlazeći ususret njihovim potencijalnim potrebama.

Igranje u oblaku
Lansiran u studenom 2006., PlayStation Network, mreža usluga za korisnike PlayStationa, danas je prisutna u 67 država i regija *4 diljem svijeta, s ukupno više od 2,8 milijarda*5 preuzetih sadržaja. Osim raznih igara dostupnih u PlayStation®Storeu, korisnici sustava PS4 moći će uživati i u raznim uslugama PSN-a, poput Music Unlimited – pretplatničkoga glazbenog servisa tvrtke Sony baziranog na oblaku, Video Unlimited s videosadržajima te mnogim drugim uslugama distribucije sadržaja.

Uključite se u nagradnu igru i osvojite PlayStation 4! Sretno svima!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije