Tech

Komentari 3

Poželjan i povoljan: Uz Huawei P9 Lite snimajte kao 'profići'

Poželjan i povoljan: Uz Huawei P9 Lite snimajte kao 'profići'

Huaweijev P9 Lite stigao je u Hrvatsku, nudi Kirin 650 procesor, 5,2-inčni Full HD ekran, ali i PRO način za snimanje videa koji nema ni P9, a omogućuje puno više kontrole nad snimanjem

Lansiranje pametnog telefona P9 Lite željno su iščekivali mnogi, od vlasnika prethodnika P8 Lite do svih koji se uskoro namjeravaju upustiti u kupnju kvalitetnog pametnog telefona srednje klase. Sve više korisnika odlučuje se na kupnju telefona iz srednje klase jer žele napredan uređaj niže cijene.

Huawei P9 Lite pripada toj kategoriji. Ovaj uređaj zadržao je dizajn originalnog P9 mobitela, a košta oko 40 posto manje. 

Tako P9 Lite ima 5,2-inčni ekran full HD rezolucije zaštićen najnovijom verzijom Gorilla Glas 4 stakla. Mobitel je iznimno lagan i teži samo 147 grama, a debljina mu je 7,5 mm. Sadrži bateriju kapaciteta 3000 mAh, a korisnik može odabrati i jednu od opcija koje će mu štedjeti bateriju. 

Pokreće ga Kirin 650 procesor, a dolazi sa 16 GB interne memorije i 2 ili 3 GB RAM-a. 

Najveće iznenađenje na P9 Lite pametnom telefonu definitivno je 13 megapikselna kamera, odnosno 8 MP prednja. Moguće je ručno kontrolirati ekspoziciju, ISO osjetljivost i balansiranje bijele boje na fotografijama. Kadriranje je pojednostavljeno zahvaljujući specijalnoj mreži na zaslonu. P9 Lite ima i PRO način za video koji je jedinstven ovom mobitelu, a nema ga čak ni P9 uređaj. 

Dostupan je u tri boje - crnoj, bijeloj i zlatnoj, a kao i P9 ima čitač otiska prsta za otključavanje uređaja.

P9 Lite nudi mnoge pogodnosti, a došao je i na hrvatsko tržište po cijeni od 2200 kuna.