Poznate produkcijske kuće u Zagrebu predstavile sadržaje | 24sata
Obavijesti

Tech

Komentari 0

Poznate produkcijske kuće u Zagrebu predstavile sadržaje

Poznate produkcijske kuće u Zagrebu predstavile sadržaje
1

BBC Studios, CBS Studios International, AMC Networks, Keshet International, all3media international i mnogi drugi obilježili su drugi dan NEM-a Zagreb

VIDEO

Drugog dana NEM-a Zagreb u središtu pozornosti bile su neke od najprepoznatljivijih svjetskih produkcijskih kuća. BBC Studios i CBS Studios International predstavili su svoje najnovije sadržaje na ekskluzivnim screeninzima.

BBC Studios pružio je uvid u svoju najnoviju seriju „Sanditon“, inspiriranu nedovršenim romanom Jane Austen. Osim u ekskluzivnom screeningu, sudionici su uživali i u razgovoru s glumcima Krisom Marshallom i Rose Williams.

- U ovoj adaptaciji Austenina djela prisutan je određen element modernizma. Današnjoj publici ono će zbog toga biti privlačnije. Također, nijedan od setova nije izgrađen u studiju kako bi se postigla autentičnost - kazao je Kris Marshall.

- Teme koje Austen obrađuje i dandanas su važne. Tu je riječ ponajprije o mjestu žene u društvu i u obitelji. U adaptaciji Andrewa Daviesa Charlotte je predstavljena kao jedna snažna mlada žena. Meni je važno da gledatelji vide snažan ženski lik te da shvate da nije riječ o nečemu novom - dodala je Rose Williams.

CBS Studios International predstavio je svoju novu seriju „The Moodys“ i probudio blagdanske osjećaje uz pomoć ekscentrične obitelji Moody i njihove želje za savršenim Božićem.

Nakon prikazivanja Keshetove dramske serije „The Trial of Christine Keeler“ Keren Shahar, izvršna direktorica distribucije u Keshet Internationalu, podijelila je svoje iskustvo televizijskih ekranizacija stvarnih priča: - Kad prikazujete stvarne ljude, imate dodatnu odgovornost. Kako bismo ovu priču ispričali kako i doliči, u produkciju smo morali uključiti pretežno žene. Ovom projektu privukla nas je upravo mogućnost da priču ispričamo kroz Christinine oči.

Harold Gronenthal, izvršni potpredsjednik programa i marketinga u AMC Networksu, podijelio je svoje stručno mišljenje o prilagođavanju promjenjivoj potražnji u pogledu TV sadržaja - Ovu industriju otpočetka karakterizira neprestana promjena i AMC je rezultat tih transformacija. Tehnologija i publika neće se prestati mijenjati. Najvažnija je promjena ta da gledatelji sve više mogu sami birati što će gledati. AMC se iz filmskog kanala transformirao u kanal koji producira serije, a onda i u kanal koji i producira i posjeduje serije.

Gabrielle Tana, producentica nominirana za Oscar i nagradu BAFTA te suosnivačica produkcijske kuće Magnolia Mae Films, naglasila je kako budućnost nezavisne filmske industrije ovisi o publici - Bez obzira na sve ostale promjene u filmskoj industriji, standardi i kvaliteta nisu se i ne bi se smjeli promijeniti. Streaming platforme podupiru nove glasove i održavaju industriju živom i kompetitivnom. Više nije riječ samo o kinoiskustvu nego i o audiovizualnom iskustvu. Kad samostalno snimate film, ne znate hoće li biti distribuiran ili neće. Kod nezavisnih filmova kvaliteta je uvelike važnija od studija i distributera.

Potražnja za originalnim sadržajem

Jedno od ključnih pitanja tijekom drugog dana NEM-a Zagreb ticalo se otkrivanja projekata s velikim lokalnim potencijalom i međunarodnom ambicijom. Na panelu „Neengleski sadržaj na globalnoj pozornici“ izraelski yes Studios najavio je treću sezonu svoje uspješne serije Fauda. Premijerno će biti prikazana tijekom prosinca, a na Netflix dolazi 2020.

O neengleskom sadržaju na globalnoj pozornici, popularnosti nordijskih TV projekata i uspjehu grčke produkcije raspravljali su i iznosili svoja mišljenja iskusni profesionalci. Fokus je bio i na globalnoj produkciji u balkanskoj regiji te na uočavanju lokalnog sadržaja s globalnim potencijalom.

Također, neka od najprepoznatljivijih imena originalne hrvatske produkcije pružila su uvid u raznolikost i originalnost lokalne produkcije. Ponajprije je istaknuta kvaliteta tih projekata s obzirom na proračunska ograničenja. Više o najnovijim trendovima u financiranju i nabavljanju sadržaja saznat će se tijekom trećeg dana NEM-a Zagreb.

Kompletan program NEM-a Zagreb pogledajte ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Tanji, lakši, čvršći: Xiaomi Mix Fold 4 novi je adut za preklopni okršaj sa Samsungovim Foldom
PREKLOPNO LJETO

Tanji, lakši, čvršći: Xiaomi Mix Fold 4 novi je adut za preklopni okršaj sa Samsungovim Foldom

Samsung, Honor, a sad i Xiaomi je predstavio svoj novi preklopni uređaj, ali i prvi 'flip' uređaj. Oba dolaze s najnovijim Snapdragnom, a Mix Fold 4 iznimno je tanak i atraktivan telefon opremljen moćnom kamerom

Hrvatski stručnjaci o IT kolapsu: 'Štete su sigurno velike. I neke naše tvrtke su pogođene...'
BILO JE SLIČNIH INCIDENATA

Hrvatski stručnjaci o IT kolapsu: 'Štete su sigurno velike. I neke naše tvrtke su pogođene...'

Zitek iznosi da je bilo sličnih incidenta, ali ne s ovakvim posljedicama, jer je svijet danas ipak puno ovisniji o digitalnim uslugama pa su i posljedice veće...
Početno slovo vašeg imena otkriva kakvog ste karaktera
SLOVA GOVORE O VAMA

Početno slovo vašeg imena otkriva kakvog ste karaktera

Neki su temperamentni, neki neorganizirani ili distancirani; ime koje vam je dano rođenjem otkriva više o vama nego što biste mislili, a u značaj imena vjerovali su još od drevnih vremena