Obavijesti

Tech

Komentari 19

Pratite ova pravila za profilnu sliku uz koju ćete naći ljubav

Pratite ova pravila za profilnu sliku uz koju ćete naći ljubav
1

Profilna slika je ključ koji najviše govori o osobi koja stoji iza profila, a u Ted predavanju matematičarka Hanna Fry otkrila je znanstvene postavke koje stoje iza 3 pravila za dobru profilnu sliku

Put do ljubavne sreće danas često uključuje i šetnju virtualnim servisima za spajanje usamljenih srdaca ili jednostavno društvenim mrežama gdje je puno lakše započeti razgovor ili 'kliknuti' s nekim, a romansu nastaviti privatnim porukama.

Prvi korak je lakše napraviti online nego uživo, ali otegotna okolnost virtualnog očijukanja je što dojam o nekome stvaramo uglavnom temeljem slike i natipkanih riječi.

Upravo profilna slika je ključni element koji najviše govori o osobi koja stoji iza profila, a u zanimljivom Ted predavanju matematičarka Hanna Fry otkrila je znanstvene postavke koje stoje iza 3 osnovna pravila za dobru profilnu sliku na stranicama za pronalaženje srodnih duša. 

Dakle, profilna slika treba biti:

1. Ne predobra i besprijekorna

Ako vam je profilna slika 'ispeglana' u Photoshopu, slikana iz kuta iz kojeg najbolje izgledate to nije dobro iz dva razloga -prvo, odbit ćete potencijalne udvarače koji će na prvi pogled procijeniti da ste 'predobri' za njih i drugo, stvorit ćete prevelika očekivanja i riskirati da kod upoznavanja uživo ljudi budu razočarani što ne izgledate kao na fotografiji.

2. Ne loša

Naravno, za profilnu fotografiju neće postaviti neku na kojoj izgledate najgore moguće  - tako ćete odbiti potencijalne udvarače.

3. Bez osobnosti

Najbolja profilna fotografija reći će nešto o vama, pokazati zašto ste posebni - ako uživate u jedrenju, stavite fotografiju s jedrenja, ako ste poznati po zaraznom osmjehu - fotografija na kojoj se smijete će najviše reći o vama, iako to nije možda ona na kojoj najbolje izgledate.