Obavijesti

Tech

Komentari 0

Provjera "to do" liste prije odlaska na godišnji odmor!

Provjera "to do" liste prije odlaska na godišnji odmor!
1

Prije odlaska na godišnji odmor Renata i Marko dogovorili su sve detalje s izvođačima radova kako bi koordinaciju mogli prepustiti nadzornom inženjeru.

VIDEO

Po završetku grubih radova, mnogi investitori povesele se skorašnjem završetku gradnje kuće i useljenju. No, za investitore najteži dio posla tada tek počinje. U fazi obrade unutarnjih i vanjskih zidova, pročelja i pripreme za uređenje interijera, na gradilištu se izmjenjuju vodoinstalateri, električari, bravari, žbukeri, stolari i još mnogi drugi izvođači radova. Iako je većina detalja predviđena projektom, neke izmjene događaju se tek kada investitori počinju "osjećati" kuću. Prije ulaska u fazu uređenja interijera kojoj se posebno veseli ženski dio obitelji Jelušić, prisjetimo se radova koje su skinuli s to do liste.

Projektom predviđenu narančastu boju fasade odlučili su zamijeniti nekom tamnijom nijansom. Budući da se na tamnoj fasadi brže uočavaju oštećenja uzrokovanja promjenom temperature i vlažnosti zraka, kao i izloženost sunčevom zračenju, stručnjaci iz tvrtke RÖFIX morali su posegnuti za dodatnom zaštitom završne žbuke. No, prije toga bilo je potrebno toplinski izolirati ovojnicu kuće. Izolacija ovojnice zgrade, tj. zidova, krovova i podova može se izvoditi s različitim materijalima, a Jelušići su izabrali  Multipor termoizolacijske ploče. Rad s njima je jednostavan, jer su lagane, lako se pile i prilagođavaju na potrebne dimenzije. Takve se lijepe na vanjske zidove kuće te dodatno pričvršćuju pričvrsnicama. Mogu biti različite debljine, a u ovom slučaju projektant je predvidio debljinu od 20 cm, što s 30 cm zida od Ytong blokova čini ukupno 50 cm debeo vanjski zid. Po potrebi dodatno su osigurane kritične točke na ovojnici kuće kako bi se spriječili gubici topline. 

Unutarnji zidovi su spremni za soboslikare. U stambenom prostoru korištena je vapneno-cementna žbuka dok su kupaonice i druge prostorije, koje će biti opterećene vlagom, žbukane gips-vapnenom  žbukom. Zidovi se moraju sušiti najmanje 28 dana prije nego se nastavi sa završnom obradom. Prije žbukanja unutarnjih zidova nužno je definirati položaj rasvjetnih tijela, raspored utičnica i položaj električnih i vodovodnih instalacija u kući.

U podove postavljeno je podno grijanje, a nakon što se osuši estrih, podovi će biti spremni za postavljanje podnih obloga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dobru uigranost izvođača Renata i Marko iskoristili su kako bi se posvetili biranju sanitarija, pločica, vodokotlića i tuš kanalica za svoju buduću kupaonicu. Da energetska učinkovitost ne mora biti lišena visokog dizajna uvjerili su se odabravši Hansgrohe miješalice i tuševe s Eco Smart štednom funkcijom za 40% manju potrošnju vode. Ugradbeni TECE štedni vodokotlić za ispiranje wc školjke koristit će 4,5 litre vode. TECE tuš kanalice zamijenit će velike kade i rasteretiti prostor kupaonice. 

Prije odlaska na godišnji odmor Renata i Marko dogovorili su sve detalje s izvođačima radova kako bi koordinaciju mogli prepustiti nadzornom inženjeru i voditelju radova. Po povratku s godišnjeg odmora radovi prelaze u fazu 5 – uređenje interijera. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković