Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
22 komentara

Prvi put vidjeli Windowse 95: Ovo izgleda dosadno i prastaro

U novom nastavku serijala Klinci reagiraju, tinejdžeri su vidjeli stare Windowse 95, koji su im izgledali dosadno i prastaro, a čudili su se i kako trebaju žicu za Internet

Foto: Fine Bros
22 komentara

Vrijeme prije pametnih telefona, laganih laptopa i tableta čini se kao davna prošlost, ali nekad smo na stolovima imali računala s Windowsima 95. 

Uz ovaj legendarni operacijski sustav, koji se u rijetkim slučajevima može još naći na nekim računalima, često su išli i veliki monitori i ružna kućišta, a podsjetnik na to vrijeme je i zvuk modema koji se spaja na Internet. 

Ta prastara vremena Fine Brothers su odlučili približiti klincima u novom nastavku serijala 'Klinci reagiraju'. Windowsi 95 stariji su od tinejdžera iz ovog videa, a osim što im izgledaju dosadno i prastaro, neki su rekli kako ovo izgleda kao prvo računalo ikad napravljeno. 

Smetalo im je i vrijeme potrebno za podizanje sustava i čudili su se kako se ne mogu spojiti na Internet bez žice. 

- Ako danas ideš negdje i tamo nema Wi-Fi signala, to je vjerojatno najgora stvar koja ti se može dogoditi - rekao je Morgan (19). Bilo je i onih poput Ethana (18) koji su rekli da bi oni koji znaju nešto o tehnologiji trebali poznavati i prošlost. 

Benny Fine je ispričao za Cnet kako ih je jedan od tinejdžera podsjetio da se oni možda ljute na to što ovakvu tehnologiju uzimaju zdravo za gotovo, ali da to nije njihova tehnologija. Dodao je kako su se oni vjerojatno isto osjećali o tehnologijama starim 20 godina kad su oni bili tinejdžeri.

Tema: UpTech

Možda vas zanima i ovo:
Message