Obavijesti

Tech

Komentari 47

Za posao kod Elona Muska treba riješiti i ovu zagonetku

Za posao kod Elona Muska treba riješiti i ovu zagonetku
1

Musk je poznat po tome da radi 20 sati dnevno, radnim danima i vikendima. Slijedi pravilo Steve Jobsa da zaposlenicima daje gotovo nemoguće zadatke i kritizira ih

VIDEO

Izvršni direktor Tesle i SpaceX-a, Elon Musk, poznat je po hladnom i nezainteresiranom držanju prema kandidatima za posao u SpaceX-u. Bar u početku. Zatim ih baci u razmišljanje s jednim od svojih pitanja.

- Elon će vjerojatno pisati e-mailove i raditi tijekom uvodnog dijela intervjua te neće govoriti puno. Nemojte paničariti. To je normalno. Kada odluči, okrenut će svoj stolac prema vama, iako možda ni tada neće ostvariti kontakt očima. Nemojte paničariti. To je normalno. U svoje vrijeme, razgovarat će s vama - piše Ashelee Vance, autor Muskove biografije.

No, ako ste mislili da je ovo loše, može biti i još gore. Musk ima omiljenu zagonetku koju obožava postavljati kandidatima tijekom intervjua, prenosi Mashable.

Stojiš na površini Zemlje. Hodaš jednu milju južno, jednu milju zapadno, i jednu milju sjeverno. Završio si točno gdje si i počeo. Gdje se nalaziš? Odgovor pročitajte na kraju teksta ako ne uspijete sami riješiti zagonetku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Musk je intervjuirao gotovo svih 1000 zaposlenika SpaceX-a. Bio je i aktivan u regrutiranju novih ljudi za Teslu i PayPal. U ranim danima SpaceX-a, Musk je osobno zvao prestižna sveučilišta diljem zemlje kako bi dobio imena najboljih studenata. Zatim bi kontaktirao te pojedince i nagovarao ih da dođu raditi za njega.

- Mislio sam da je poziv nekakva šala. Nisam ni na minutu povjerovao da ima raketnu kompaniju - prisjetio se jedan kandidat kojeg je Musk vrbovao.

Ako razgovor i zapošljavanje zvuče pomalo zastrašujuće, to je ništa u usporedbi sa zahtjevima koje Musk ima kada počnete raditi za njega.

Musk je poznat po tome da radi 20 sati dnevno, radnim danima i vikendima. Slijedi pravilo Steve Jobsa da zaposlenicima daje gotovo nemoguće zadatke i javno kritizira one koji nisu ispunili njegova očekivanja.

- On može biti nevjerojatno zastrašujuć i nema osjećaja koliko je impozantan. On vas jednostavno uništava i ako preživite, on odlučuje može li vam vjerovati. On mora biti uvjeren da ste vi ludi kao i on - opisao je Muska jedan od njegovih prijašnjih suradnika.

*Na Sjevernome polu ili blizu Južnog pola
Krenete li sa Sjevernog pola prema jugu i nakon kilometra prema istoku ili zapadu hodate isto toliko, opet ćete biti na točki koja je kilometar od Sjevernog pola.  
Detaljnije znanstveno objašnjenje možete pročitati na ovome linku

mindyourdecisions

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje