Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Rješenja za ekološko grijanje južnokorejskog giganta

Strogi zakoni Europske Unije, ali i zdrava logika korisnika, zahtijevaju izuzetno učinkovita rješenja za toplinsku regulaciju doma, pa tako i njegovo zagrijavanje u nadolazećim hladnijim mjesecima

0 komentara

Tipičan Samsung eko-sustav grijanja može sadržavati vanjsku jedinicu, hidro-jedinicu povezanu sa solarnim ćelijama, podnim grijanjem i klasičnim radijatorima, sobni termostat te sve potrebne instalacije za opskrbu toplom vodom, te dodatni daljinski upravljač sustava. Ponudu sustava čini lepeza od čak devet mono inverterskih toplinskih pumpi, te čak 14 split inverterskih sustava, u rasponu snage od četiri do 16 kilovata.

Mono sustav će korisnikov dom zagrijati i opskrbiti toplom vodom, a s obzirom na to da je reverzibilan, može ga i rashladiti pomoću vodenog hlađenja. Vanjska mono jedinica uparena je s DHW spremnikom, a napajati se može hibridno, pomoću solarnog kolektora i pričuvnog bojlera.

Split sustav, uz navedeno, nudi vanjsku jedinicu, hidro jedinicu te DHW spremnik.

Split sustav eko-grijanja kompatibilan je sa svim uobičajenim sustavima za distribuciju topline i nudi izuzetno visoku energetsku učinkovitost. Uz jednostavnu instalaciju i upravljanje, može opskrbiti dom vodom zagrijanom na 55 stupnjeva Celzija, čak pri vanjskoj temperaturi od -25 Celzijusa. Tako će, primjerice, pri vanjskoj temperaturi od -10 stupnjeva, sustav raditi s visokih 90 posto učinkovitosti.  Čitav raspon sustava, snage od četiri do 16 kilovata, može se pohvaliti A+++ klasom energetske učinkovitosti, kao i izuzetno tihim radom za što manje zvučno zagađenje okoliša.

Nova generacija kompresora odlikuje se dvostrukim lopaticama, čime su oscilacije u radu kao i vibracije smanjene za 75 posto. Istovremeno, sustav prilikom rada proizvodi još manje buke te je dodatno povećana pouzdanost sustava.

Za dodatni komfor, eko-sustavi grijanja tvrtke Samsung nude mogućnost dodatka upravljanja pomoću bežičnog kita. Jednostavnim povezivanjem sa sustavom i kućnom bežičnom mrežom, korisnik će uz svega nekoliko dodira zaslona svog pametnog telefona moći uključiti ili isključiti sustav i podesiti temperaturu, kako bi dom po dolasku bio ugodno zagrijan.

Samsung eko-sustav grijanja moguće je povezati i s drugim podsustavima, kao što je već ugrađeni spremnik za toplu vodu, termostat, pumpa grijanja, solarni panel ili pričuvni bojler, što ga čini još svestranijim u odnosu na prethodne generacije ovih proizvoda.

Više informacija o Samsung sustavima sistemske klimatizacije dostupno je na stranicama www.samsung.com/hr/business

Tema: Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž

Možda vas zanima i ovo:
Message