Obavijesti

Tech

Komentari 41

Sam protiv sporog telekoma: Napravio vlastiti 4G repetitor

Sam protiv sporog telekoma: Napravio vlastiti 4G repetitor
1

Kako nije mogao imati brzu fiksnu vezu, Englez Richard Guy je 4G dongle stavio na stup, spojio ga sa solarnim panelima i baterijom te optičkim kabelima do kuće

VIDEO

Život na farmi je ugodan i miran, no Engleza Richarda Guya (60) godinama je živcirao iznimno spori internet pa je sam odlučio napraviti vlastiti 4G repetitor preko kojeg može surfati do mile volje. 

Guy je preko BT-a imao maksimalnih 1 Mbps na svom imanju u Cotswoldsu, dok je na mobitelu u isto vrijeme imao puno brži 4G signal.

- Ovo je velik problem za ljude u ruralnim krajevima. Vlasti su nam rekle kako će Olimpijske igre (2012.) svima u Velikoj Britaniji donijeti brze veze. No, od tada je prošlo dosta vremena - rekao je Guy. Zbog toga je odlučio uzeti stvar u svoje ruke. Napravio je vlastiti 'telefonski stup' u koji je instalirao 4G adapter te sada surfa brzinom od 69 Mbps, dok oni s brzom vezom u njegovoj okolici u prosjeku imaju 25 Mbps. 

Guy, koji je u IT industriji još od 1980-ih, izmjerio je najjači 4G signal na zemljištu koje je nekoliko kilometara od njegove kuće. Adapter za 4G mobilni internet stavio je u vodootpornu kutiju za alat i postavio je na stup. Kako bi adapter stalno imao struje, u drugu kutiju je postavio bateriju od 12V koja se napaja preko dva solarna panela. Da bi taj brzi signal doveo do svoje kuće, kupio je relativno jeftini optički kabel. 

U međuvremenu je sa suprugom pokrenuo tvrtku Agri-Broadband koja planira dovesti brze veze do najudaljenijih britanskih domova.

- Obožavam vidjeti izraz na licima ljudi kad im pokažeš da je moguće imati ozbiljnu vezu čak i ako su skoro usred ničega - rekao je za Daily Mail.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama