Obavijesti

Tech

Komentari 1

Samsungov Frame pretvorit će vaš dom u umjetničku galeriju

Samsungov Frame pretvorit će vaš dom u umjetničku galeriju
4

Dok je isključen i prikazuje slike iz Art Store aplikacije, televizor troši 70 posto manje energije u odnosu kad aktivno radi. Ima i senzor pokreta, pa će znati kad nema nikog u prostoriji i isključiti prikaz slike

VIDEO

Samsung je sinoć u Zagrebu predstavio svoju novu liniju televizora - The Frame, a radi se o QLED uređajima koji dolaze dizajnirani kao slike u okviru, pa ih tako i karakterizira opcija da mogu prikazivati više od 1200 stvarnih umjetnina kad su ugašeni.

- Ovo je novitet u širokom lifestyle portfelju Samsung televizora u Adriatic regiji te je svojevrsna najava razvoja novog pristupa korisnicima. Samsung je ovime još jednom dokazao da je lider u kreiranju trendova i osluškivanju želja i potreba korisnika - rekao je Hrvoje Katalenić, voditelj odjela potrošačke elektronike Samsung Electronics Adriatic.

The Frame dolazi s četiri vrste okvira, a u Samsungu su najavili kako bi tijekom sljedeće godine trebali proširiti paletu okvira, ali i dijagonale televizora.

- Tijekom 50 godina postojanja, Samsung je lansirao brojne proizvode koji su pomaknuli granicu inovativnosti na području potrošačke elektronike. Iako svi imaju različite potrebe i prioritete, uvijek smo uspjeli iznenaditi korisnike i pružiti im jedinstvene uređaje koji se mogu koristiti više i bolje. Sa sigurnošću i zadovoljstvom mogu reći da su televizori s QLED tehnologijom među 10 naših uređaja koji su obogatili život korisnika. Među njima je i The Frame - rekao je Matthew Jinkyu Jeon, predsjednik Samsung Electronics Adriatic. 

Inače, dok je isključen i prikazuje slike iz Art Store aplikacije, televizor troši 30 posto energije u odnosu kad aktivno radi. Također, The Frame ima i senzor pokreta, tako da će se zaslon televizora pretvoriti u umjetničko djelo kada ste u blizini te se isključiti zbog uštede energije kada se udaljite. Isto tako, dolazi sa zidnim nosačem za postavljanje na zid bez razmaka i uz One Invisible Connection opciju povezivanja dodatnih uređaja putem jednog neprimjetnog kabela.

Upravljati sadržajem sada je moguće preko jednog daljinskog upravljača ili mobilnog uređaja, a uz umjetnu inteligenciju korisnici mogu kreirati obrazac s personaliziranim popisom sadržaja koji odgovara osobnom ukusu korisnika. Također, uz The Frame dolazi i glasovni pomoćnik Bixby, kojeg je moguće koristiti za kontrolu kućanskih uređaja, odgovaranje na pitanja i dobivanje korisnih informacija, poput vremenske prognoze i vremena. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.