Tech

Komentari 2

Samsungov telefon budućnosti moći će čitati iz vašeg dlana

Samsungov telefon budućnosti moći će čitati iz vašeg dlana

Samsung je nedavno patentirao sustav koji skenira naš dlan kako bi nam prikazao dio zaboravljene lozinke i tako olakšao ulazak u razne online servise

Već danas telefone možemo otključati jednostavnim skeniranjem prsta ili šarenice, no Samsung želi uposliti i naše dlanove kao alat uz koji ćemo biti još sigurniji kod surfanja i zaboravljenih lozinki. 

Naime, naš dlan i njegove jedinstvene linije mogle bi čuvati naše lozinke. Ako zaboravimo lozinku, danas se moramo osloniti na pomoćna pitanja kako bi ušli u mail, no i to nije sasvim sigurno rješenje jer netko može pogoditi naše odgovore. Korejski div nedavno je patentirao sustav u kojem bi usmjerili kameru telefona prema dlanu, a nakon što prepozna linije dlana, prikazao bi nam neke dijelove lozinke kako bi se lakše sjetili ostatka - ali ne dovoljno za nekog hakera. 

Kako se radi o patentu, nije sigurno hoće li ovakav sustav završiti uskoro u nekom telefonu, međutim radi se o jednostavnom konceptu koji bi mogao biti od velike pomoći. Uz razne tehničke varijacije, ovo bi se moglo iskoristiti i kao metoda prijave u razne servise, osobito ako se upari i sa dubinskim skeniranjem da  se ne može prelako prevariti, prenosi CNET.