Obavijesti

Tech

Komentari 22

Samsung mobiteli sami šalju nasumičnim brojevima slike?!

Samsung mobiteli sami šalju nasumičnim brojevima slike?!
1

Riječ je o novim uređajima Galaxy S9 i Galaxy Note 8, a prema zasad poznatim informacijama, uglavnom se radi o korisnicima koji su nedavno ažurirali aplikaciju Samsung Messenger

VIDEO

Vlasniku Samsungovog Galaxy pametnog telefona dogodila se prilično neugodna stvar - telefon je sam, bez njegovog znanja, preko aplikacije za dopisivanje Samsung Messages počeo slati fotografije s mobitela.

U ovom slučaju, na sreću ili na nesreću, telefon je fotografije poslao djevojci korisnika. Korisnik telefona prijavio je problem na Redditu i na službenom Samsungovom forumu.  

Ubrzo je shvatio da nije jedini. Da stvar bude gora, telefon ne bilježi nikakav trag da su fotografije poslane.

To znači da nećete imati pojma da je vaš 'pametni' telefon poslao potencijalno škakljive materijale vašem partneru, šefu ili roditeljima, sve dok ne bude prekasno. Jedan korisnik na Redditu se požalio da je njegov uređaj usred noći poslao kompletnu fotogaleriju, piše Gizmodo.

Još jedan korisnik Reddita kaže da je telefon Galaxy S9 njegove djevojke poslao fotografiju dojke jednom od njezinih kolega.

Riječ je o novim uređajima Galaxy S9 i Galaxy Note 8, a prema zasad poznatim informacijama, uglavnom se radi o korisnicima koji su nedavno ažurirali aplikaciju Samsung Messenger. 

Najviše korisnika koje je prijavilo sličan problem je na T-Mobile mreži, pa se većina žalila svojem operateru. No T-mobile na ove pritužbe odgovara da problem nije do njih i preusmjeravaju žalbe na proizvođača mobilnih uređaja. 

Kako se zaštititi?

Samsung je temeljito istražio navode tijekom proteklih dana. Detaljna pretraga nije ukazala na nikakav hardverski ili softverski nedostatak koji bi bio relevantan za ovaj slučaj. Iako nisu zabilježeni slični izvještaji kupaca diljem svijeta, nastavit ćemo s istraživanjem ovog pitanja. Ljubazno molimo sve korisnike koji imaju eventualna pitanja ili bojazni, da s punim povjerenjem kontaktiraju Samsung službu za korisnike, pozivom na broj 072 726 786, poručuju iz Samsunga.

 

Kako se zaštititi dok Samsung ne riješi problem? Na postavkama aplikacije Samsung Messenger isključite opciju kojom dajete odobrenje za spremljenim materijalima, koja uključuje i pristup galeriji fotografija. Na taj način, prije svakog slanja fotografije, aplikacija će tražiti dopuštenje. Druga opcija je da privremeno prestanete koristiti Samsung Messenger dok problem ne bude riješen. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.