Obavijesti

Tech

Komentari 0

Savjeti investitora o troškovima izgradnje kuće

Savjeti investitora o troškovima izgradnje kuće
2

Ukoliko ste uzeli u obzir faktore koji formiraju cijenu vaše buduće montažne niskoenergetske kuće, mogli ste doći do grube procjene koliko bi vas koštala gradnja

VIDEO

Slijedi pitanje: kako ćete to platiti? 

Većina banaka nudi zelene kredite za izgradnju energetski učinkovitih kuća. Tipični instrumenti osiguranja ovih kredita su hipoteka, polica osiguranja, zadužnica, mjenica i/ili sudužništvo.

„Naš najveći problem kod dobivanja kredita je bila hipoteka obzirom je vrijednost naše čestice puno manja od vrijednosti traženog kredita. Pomogli su naši roditelji koji su nam privremeno odobrili hipoteku na njihovu nekretninu“ objasnio je Denis Leljak.

Regovići su iskoristili podršku DomusPlusa. „Jedan od benefita njihovog Effectus sustava je i trenutno jedna od najpovoljnijih kamatnih stopa koju imaju ugovorenu s bankom (4,49%). Pitali smo za ponude i u drugim bankama, no sve su bile nepovoljnije za nas“ rekao je Mladen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije nego krenete u „lov“ na potrebnu dokumentaciju, informirajte se kod osobnog bankara o svim detaljima kako biste skratili proces. Iskoristite podršku i iskustvo tvrtke koja će graditi vašu kuću. Generalno, ovo su osnovni uvjeti za realizaciju kredita:

1. vlasništvo nad zemljištem 1/1

2. procjena zemljišta mora pokriti najmanje 30% iznosa kredita (plaćate procjenu zemlje)

3. plaćate osiguranje za sebe i nekretninu

3. opravdani troškovi izgradnje 

4. kreditna sposobnost

Predvidite troškove 

„Zatražili smo puno ponuda koje su nas dobro pripremile za sve buduće troškove, ali računamo i na nepredviđene troškove za što smo te smo predvidjeli otprilike 10% kredita“ priznaje Mladen i savjetuje buduće investitore: „Prilikom samog određivanja rate kredita koju želite plaćati idućih 20-ak godina najbitnije je ne precijeniti svoje mogućnosti jer će u idućih 20-ak godina biti raznih planiranih i neplaniranih troškova“.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?
KORISNO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?

Požar osim ljudskih žrtava i neposredne materijalne štete predstavlja i veliku opasnost za okoliš. Da drvene kuće bolje podnose požar od klasičnih kuća zidanih opekom mnogima zvuči kontradiktorno.

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna
ZAŠTITA IMOVINE

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna

Posjedovanje vlastitog doma za mnoge je iznimno važna stavka u životu, što potvrđuje i podatak da je čak 92 posto nekretnina u Hrvatskoj u privatnom vlasništvu
Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću
USELJENJE

Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću

Za cijenu stana u Zagrebu u samo 4 mjeseca izgradili su kuću samo 25 minuta od centra Zagreba. Pročitajte o gradnji niskoenergetske montažne kuće – od ideje do useljenja u 10 koraka