Tech

Komentari 19

Sedam prednosti podnog grijanja u kući

Sedam prednosti podnog grijanja u kući

Sustavi podnog grijanja više nisu luksuz, nego su opće prihvaćeni standard. Evo nekoliko razloga zašto sve češće zamjenjuje radijatore

U svoju niskoenergetsku montažnu kuću Denis Leljak ugradit će podno grijanje. Nekoliko je razloga za tu odluku, a mnogi investitori dijele mišljenje. 

1. Štedi energiju: Podno grijanje smanjuje potrošnju energije do 12% te time štedi na troškovima grijanja, a investicijski troškovi neće biti veći od troškova za klasično grijanje.

2. Ne zauzima prostor: Podno grijanje ostavlja veću slobodu uređenja interijera jer zamjenjuje radijatore koji zauzimaju prostor i diktiraju razmještaj u prostoriji. 

3. Idealno za alergičare: Budući da uopće ne dolazi do dizanja i vrtloženja prašine, to je savršeni sustav grijanja za ljude koji pate od alergije. 

4. Tople noge, hladna glava: Toplina zračenja blagog djelovanja, djeluje izravno na tijelo, bez da se prethodno zagrije zrak u prostoriji. Rezultat: ista razina udobnosti, ali uz 2 °C nižu temperaturu u prostoriji.

5. Grije i hladi: Kroz cijevi može ići i topla i hladna voda, pa se ljeti hladi, a zimi grije prostor.

6. Ispod bilo koje podne obloge: Podno grijanje može se kombinirati s laminatima, parketom, keramičkim pločicama, prirodnim kamenom, tepihom ili plutom.

7. Novogradnja i rekonstrukcija: Prikladno je za ugradnju u novim objektima i za rekonstrukciju starih objekata.

Pročitajte više o temi na stranici Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž.