Obavijesti

Tech

Komentari 19

Sedam prednosti podnog grijanja u kući

Sedam prednosti podnog grijanja u kući
1

Sustavi podnog grijanja više nisu luksuz, nego su opće prihvaćeni standard. Evo nekoliko razloga zašto sve češće zamjenjuje radijatore

VIDEO

U svoju niskoenergetsku montažnu kuću Denis Leljak ugradit će podno grijanje. Nekoliko je razloga za tu odluku, a mnogi investitori dijele mišljenje. 

1. Štedi energiju: Podno grijanje smanjuje potrošnju energije do 12% te time štedi na troškovima grijanja, a investicijski troškovi neće biti veći od troškova za klasično grijanje.

2. Ne zauzima prostor: Podno grijanje ostavlja veću slobodu uređenja interijera jer zamjenjuje radijatore koji zauzimaju prostor i diktiraju razmještaj u prostoriji. 

3. Idealno za alergičare: Budući da uopće ne dolazi do dizanja i vrtloženja prašine, to je savršeni sustav grijanja za ljude koji pate od alergije. 

4. Tople noge, hladna glava: Toplina zračenja blagog djelovanja, djeluje izravno na tijelo, bez da se prethodno zagrije zrak u prostoriji. Rezultat: ista razina udobnosti, ali uz 2 °C nižu temperaturu u prostoriji.

5. Grije i hladi: Kroz cijevi može ići i topla i hladna voda, pa se ljeti hladi, a zimi grije prostor.

6. Ispod bilo koje podne obloge: Podno grijanje može se kombinirati s laminatima, parketom, keramičkim pločicama, prirodnim kamenom, tepihom ili plutom.

7. Novogradnja i rekonstrukcija: Prikladno je za ugradnju u novim objektima i za rekonstrukciju starih objekata.

Pročitajte više o temi na stranici Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?
KORISNO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?

Požar osim ljudskih žrtava i neposredne materijalne štete predstavlja i veliku opasnost za okoliš. Da drvene kuće bolje podnose požar od klasičnih kuća zidanih opekom mnogima zvuči kontradiktorno.

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna
ZAŠTITA IMOVINE

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna

Posjedovanje vlastitog doma za mnoge je iznimno važna stavka u životu, što potvrđuje i podatak da je čak 92 posto nekretnina u Hrvatskoj u privatnom vlasništvu
Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću
USELJENJE

Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću

Za cijenu stana u Zagrebu u samo 4 mjeseca izgradili su kuću samo 25 minuta od centra Zagreba. Pročitajte o gradnji niskoenergetske montažne kuće – od ideje do useljenja u 10 koraka