Obavijesti

Tech

Komentari 1

Sedam savjeta za odabir vaših keramičkih pločica

Sedam savjeta za odabir vaših keramičkih pločica
3

Veliki izbor keramičkih pločica pruža slobodu u dizajnu interijera, no suziti izbor na 2, 3 vrste može biti izazovno. Uz estetki dojam, prilikom kupnje obratite pozornost na ove karakteristike

1. Cijena – Budimo realni, većina će izbor keramičkih pločica sužavati eliminirajući one skuplje. Optimalna cijena kreće se od od 150 do 200 kuna. Mogu se naći dobri komadi po povoljnijim cijenama, ali prije nego vas zavede niska cijena saznajte zašto su na sniženju. Ne isplati se kupiti jeftinije pločice koje su vrlo osjetljive na mehanička oštećenja, skliske su ili loše podnose vlagu jer ćete ih brzo morati mijenjati. 

2. Faktor protukliznosti - Podne pločice imaju faktor protukliznosti koji se označava slovom R. Što je taj faktor veći pločica je „hrapavija“ i otpornija na klizanje.

3. Dizajn – Pločice će pokriti veliku površinu zida stoga birajte one koje baš neće preuzeti dominantnu ulogu u interijeru. Neutralne pastelne su siguran izbor za svaki prostor, dok je hrabriji izbor intenzivnijih boja i dinamičnog dizajna. Možete čak naručiti motive po želji.  

4. Količina - Kupite 10-15 % više pločica od količine koju ste izračunali da će vam biti potrebna. Dio ih se ošteti u transportu ili tijekom postavljanja.

5. Za interijer i eksterijer – pločice se dijele na unutarnje i vanjske. Pločice za eksterijer su izdržljivije i hrapavije, ali se mogu koristiti i u interijeru. Pločice za interijer ne mogu odgovoriti na sve zahtjeve vanjskih klimatskih uvjeta.

6. Uloga – uobičajno je vidjeti pločice u kuhinji i kupaonici gdje je velika količina vlage. No u skandinavskim interijerima pločice imaju isključivo dekorativnu ulogu na zidovima i podovima dnevnih boravaka, spavaćih soba, blagavaonica.

7. Nađite dobrog keramičara

Pročitajte više o temi na stranici Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
VIDEO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?
KORISNO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?

Požar osim ljudskih žrtava i neposredne materijalne štete predstavlja i veliku opasnost za okoliš. Da drvene kuće bolje podnose požar od klasičnih kuća zidanih opekom mnogima zvuči kontradiktorno.

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna
ZAŠTITA IMOVINE

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna

Posjedovanje vlastitog doma za mnoge je iznimno važna stavka u životu, što potvrđuje i podatak da je čak 92 posto nekretnina u Hrvatskoj u privatnom vlasništvu
Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću
USELJENJE

Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću

Za cijenu stana u Zagrebu u samo 4 mjeseca izgradili su kuću samo 25 minuta od centra Zagreba. Pročitajte o gradnji niskoenergetske montažne kuće – od ideje do useljenja u 10 koraka