Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Simpatični robotski dječak ima lice koje podsjeća na Caspera

Nakon što smo humanoidne robote viđali u filmovima znanstvene fantastike, sada su sve češće među nama. Jedan je i Roboy koji podsjeća na dobrog duha Caspera

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell

Roboy je jedan od najnaprednijih humanoidnih robota, kažu znanstvenici sa sveučilišta u Zürichu koji su u samo devet mjeseci napravili ovog robota. 

Više od 40 inženjera i znanstvenika radi na razvoju robotskog dječaka koji ima umjetne tetive koje pokreću ruke i noge, kako bi se kretao što sličnije ljudima. Inače roboti imaju motorizirane zglobove, zbog čega se i kreću 'robotski'. Visok je 1,2 metra i težak oko 40 kilograma, a trebao bi biti uslužni robot. U dizajniranju njegova lica sudjelovali su fanovi preko Facebooka koji su glasali za lice koje podsjeća na duha Caspera.

Uz tvrtke koje su sudjelovale u razvoju, tim koji radi na robotu okrenuo se i crowdfunding kampanji za financiranje gdje za 100 franaka možete dobiti vaše ime na robotskoj nozi, a za 5000 franaka Roboy i njegov tim posjetit će vas na jedan dan i pokazati vam što sve može. 

Predstavit će ga 9. ožujka na Svjetskom kongresu i izložbi robota, humanoida i kiborga u Zürichu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message