Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Šire se na Bliskom istoku: King ICT očekuje rast od 20 posto

ICT infrastruktura, platforme i softveri sve više se kupuju po pretplatničkom modelu, što će dovesti do pada tradicionalnih prihoda, ali i rasta novih, očekuju u KING ICT-u koji ove godine slavi 20. godina rada

Foto: King
2 komentara

KING ICT je u 20. godini poslovanja u Hrvatskoj stigao do 480 zaposlenih, a iz kompanije su u srijedu izvijestili kako očekuju da će ove godine ostvariti rast prihoda od 20 posto u odnosu na prošlu godinu. 

Rastu pridonose pozitivni gospodarski trendovi i digitalizacija poslovanja, a iz kompanije navode da su proširili poslovanje u tržištima poput Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Azerbajdžana, Kuvajta i Katara, posebno u području cyber sigurnosti. 

- Slijedeći viziju integratora industrijskih rješenja po principu ključ u ruke, dio prihoda ostvarujemo na projektima iz domene energetske učinkovitosti, izgradnje naftnih postrojenja, industrijske automatizacije i regulacije, što nisu tradicionalni ICT prihodi - rekli su iz KING-a. Jedan od najznačajnijih projekata u ovom području je Projekt dogradnje rezervoarskih prostora za sirovu naftu s pripadajućom sigurnosnom i nadzornom opremom Terminala Omišalj za JANAF koji je sa završetkom 2018. u potpunosti realiziran.

Što se 2019. godine tiče, u KING-u će Sektor softverskih rješenja useliti u nove prostore u središnjici kompanije, a nastavljaju mijenjati i poslovne modele. Tako navode da se tradicionalna ICT infrastruktura, platforme i softveri sve više kupuju po pretplatničkom modelu (XaaS - Anything as a Service), što će dovesti do pada tradicionalnih prihoda, ali i rasta novih.

Kompanija se planira fokusirati na tri cilja: razvoj vlastitih inovativnih ICT proizvoda specifičnih industrijskih rješenja i profesionalnih usluga, zadržavanje postojećih i privlačenje novih talenata u Hrvatskoj i regiji te na internacionalizaciju poslovanja.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message