Obavijesti

Tech

Komentari 2

Sony kupio Housemarque, kreatore sjajne igre Returnal

Sony kupio Housemarque, kreatore sjajne igre Returnal

Housemarque je tijekom godina prilagodio svoju kreativnu paletu širokom spektru PlayStation igara koje su neprestano pokazivale snagu našeg hardvera, kažu iz PlayStationa

VIDEO

Sony Interactive Entertainment objavio je danas da je dovršio akviziciju Housemarque Oy ("Housemarque"), studija koji je njihov dugogodišnji partner. Prepoznat po svom velikom iskustvu u žanru arkadnih pucačina, kao i snažnim kreativnim i tehničkim mogućnostima, Housemarque je razvio osam naslova ekskluzivno za PlayStation, uključujući Returnal, Nex Machina i Alienation.

Nedavnim izdanjem Returnala - iznimno popularne PlayStation 5 ekskluzive, Housemarque je dodatno razvio svoj način igranja i spojio ga kroz jezivi narativ u 3D bullet-hell pucačinu. Sa sjedištem u Helsinkiju u Finskoj, Housemarque će se pridružiti globalnim razvojnim poslovima PlayStation Studios i bit će 13. studio koji se pridružuje PlayStation Studios obitelji.

- Housemarque je tijekom godina prilagodio svoju kreativnu paletu širokom spektru PlayStation igara koje su neprestano pokazivale snagu našeg hardvera - rekao je Jim Ryan, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Sony Interactive Entertainment. "Dolazak Housemarquea u PlayStation Studios ističe našu predanost suradnje s najboljim razvojnim timovima u industriji i pružanju novih iskustava koja se mogu naći samo na PlayStation platformi."

- S dokazanim rezultatima u stvaranju originalnih igara koje sadrže najbolje igranje u klasi, Housemarque je izuzetno uspješan studio i oduševljeni smo što im službeno možemo poželjeti dobrodošlicu u PlayStation Studios obitelj - rekao je Hermen Hulst, voditelj PlayStation Studia. "Svojim je zapanjujućim stilom igre, jezivom pričom i svijetom bez milosti, Returnal je očarao PlayStation publiku i radujemo se suradnji s timom kako bismo oživjeli njihovu ambicioznu kreativnu viziju  budućih projekata."

- Nakon više od 15 godina uspješne suradnje, uzbuđeni smo što ćemo još više pojačati svoj potencijal i pridružiti se PlayStation Studios - rekao je Ilari Kuittinen, suosnivač i generalni direktor Housemarquea. „Returnal je dokaz našeg čvrstog odnosa s PlayStation Studios i organizacijom koja vjeruje u nas i daje nam slobodu da istražimo svoju kreativnost i razvijemo nešto jedinstveno. Jedva čekamo da obožavateljima PlayStationa donesemo više svježih, novih iskustava. "

Svakodnevne operacije nastavit će voditi Housemarqueov trenutni menadžerski tim u suradnji s PlayStation Studios timom za vanjski razvoj. Uvjeti ove transakcije, uključujući vrijednost akvizicije nisu objavljeni zbog ugovornih obveza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno