Obavijesti

Tech

Komentari 100

Stigli su Galaxy S6 i S6 Edge: Je li ovo najbolji Samsung?

Stigli su Galaxy S6 i S6 Edge: Je li ovo najbolji Samsung?
7

Samsung je u nedjelju navečer predstavio nove Galaxy S6 telefone, među kojima je i zakrivljeni S6 Edge. No, je li sjena uspješnog iPhonea preveliko opterećenje?

VIDEO

Novim jakim modelima Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge Samsung je tržištu i korisnicima poručio da je opet - cool. Nakon što je prošlogodišnji model S5 polučio manje uspjeha, te Note 4 praktički preuzeo primat u Samsungovoj obitelji smartphonea, sada se korejski div ipak odlučio posvetiti svojem najpotentnijem adutu.

- Ovo su najbolji mobiteli. Ne samo da imaju najbrži procesor, najbolje kamere, nego je i prvi uređaj ovakve vrste. Baterija će se puniti brže nego ijedna druga. Ovo je nešto najbolje što smo ikad dosad kreirali  - poručio je samouvjereno šef Samsunga Jong-Kyun Shin.

Ništa manje Samsung nije ni smio isporučiti ako se namjerava vratiti u oštru utrku s Appleom koji je Korejcima odmakao uspjehom s modelom iPhone 6 .

Pokretanje videa...

00:32

A što to nude S6 i S6 Edge? Odmah je zamjetan korak naprijed u dizajnu, Samsung je konačno odustao plastičnog kućišta i okrenuo se metalu i staklu , a rezultat je impresivan dizajn. Imaju ugrađenu bateriju koja se više ne može mijenjati (kao što je i na iPhoneu), što se možda i neće svakome svidjeti. A sada više nema ni ulaza za dodatnu SD karticu. Samsung se odlučio za procesor svoje izrade - 64-bitni osmojezgreni Exynos. Oba modela krasi Quad HD Super AMOLED ekran od 5.1 inča.

U Samsungu tvrde da se u samo 10 minuta punjenja baterije može osigurati četiri sata rada, te da se puna napuni dvostruko brže nego na iPhoneu! Također, rade iskorak u kvalitetnijem rješenju za bežično punjenje.

Najveća razlika između dva modela je što Edge ima zakrivljen ekran, na obje strane (Note 4 je zakrivljen na jednoj strani), što omogućava dodatni efekt na rubovima uređaja (na primjer kod poziva ili izlistanih vijesti).

Kamera obično nije bila problem, nego prednost na Galaxy seriji, a tako je i sada, obje su kamere impresivne. Stražnja ima 16 MP, a prednja 5 MP. Obje funkcioniraju odlično i u uvjetima slabog svjetla zahvaljujući leći koja propušta više svjetla nego na konkurentskim modelima. Zanimljiva, ali i vrlo praktična opcija je i brzina pokretanja kamere, naime, u Samsungu ističu da se njihova kamera može pokrenuti za samo 0,7 sekunde!

Također, ostvaren je i iskorak u olakšanom procesu kupnje preko mobitela, te zaštiti podataka pritom, što bi trebalo zaživjeti u skorim mjesecima. Modeli izlaze na tržište od 10. travnja.

No, ključno je pitanje hoće li novi modeli uhvatiti korak za iPhoneom?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković