Tech

Komentari 0

Što bi nam priroda poručila da može govoriti našim jezikom?

Što bi nam priroda poručila da može govoriti našim jezikom?

"Priroda ne treba čovjeka. Čovjek treba prirodu" poruka je serije kratkih filmova u kojima prirodi glas daju Penélope Cruz, Harrison Ford, Liam Neeson, Robert Redford, Julia Roberts, Kevin Spacey i drugi glumci

Ususret danu planete Zemlje, Conservation International (CI), američka neprofitna organizacija za zaštitu okoliša, objavila je novi dvominutni film „Nebo“ iz serije kratkih filmova „Priroda progovara“. Nebo progovara glasom glumice Joan Chen i podsjeća nas da su bili potrebni milijuni godina da bi uskladilo plinove, temperaturu i vrijeme u kojima čovjek može uživati. Zauzvrat čovjek neobazrivo zagađuje nebo ispuštajući štetne plinove iz tvorničkih dimnjaka i automobilskih auspuha i odbija vidjeti da su poplave, suše i razorni vjetrovi posljedica čovjekovog utjecaja.

Ipak, nebo poručuje da će se pobrinuti za sebe kao što se pobrinulo i do sada. Za nekoliko tisuća godina nebo će opet uskladiti plinove, temperaturu i vrijeme. Pitanje je gdje će tada biti čovjek. „Priroda ne treba čovjeka. Čovjek treba prirodu“ snažna je poruka serije kratkih filmova „Priroda progovara“ u kojima prirodi glas posuđuju legendarni glumci i glumice kao što su Penélope Cruz, Harrison Ford, Liam Neeson, Lupita Nyong'o, Edward Norton, Lee Pace, Robert Redford, Julia Roberts, Ian Somerhalder, Kevin Spacey i Reese Witherspoon. Filmovi su pregledani više od 49 milijuna puta u 40 zemalja svijeta.

Pogledajte „Nebo“ i sigurno nećete biti ravnodušni sljedeći puta kada dignete pogled prema oblacima.

Ako do sada niste, svakako pogledajte i prethodne kratke filmove i podsjetite se koliko je čovjekov utjecaj snažan, a koliko je od čovjeka snažnija priroda.