Obavijesti

Tech

Komentari 0

Što morate znati prije nego počnete planirati gradnju?

Što morate znati prije nego počnete planirati gradnju?
3

Kada konačno pronađete komad zemlje koji vam se sviđa, ne zanosite se planovima prije nego istražite što i koliko na njemu možete graditi

VIDEO

Saznajte sljedeće:

- Da je u zoni gdje je dozvoljeno građenje - zemljište u katastru može biti evidentirano kao poljoprivredno, ali je prostornim planom predviđena gradnja. Ili je navedeno da je zemljište za gradnju, ali ne postoji pristup prometnici pa se stoga ne može graditi. Saznajte ažurirane informacije.

- Da su riješeni vlasnički odnosi i na zemljištu nema tereta – to možete provjeriti i sami ali ako želite spavati mirno, angažirajte odvjetnika.

- Dimenzije parcele – moraju biti u skladu s prostornim planom grada. Minimalna udaljenost  građevine je 3 m od bliže susjedne međe. No moguće su iznimke ovisno o prostornom planu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dozvoljena izgrađenost čestice - definira omjer moguće izgrađenosti na čestici. Taj omjer se najčešće kreće u rasponu od 30% do ponekad 40% za samostojeće kuće. Preostalih 60-70% ne smije biti izgrađen osim za popločenje, parking i sl. 

Da ima pristup na javno prometnu površinu - u postupku izdavanja građevinske dozvole utvrđuje se je li do građevne čestice osiguran pristup s javno prometne površine.

- Da je teren pogodan za gradnju – odnosno da je tlo zdravo, nema podzemnih voda ni klizišta

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?
KORISNO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?

Požar osim ljudskih žrtava i neposredne materijalne štete predstavlja i veliku opasnost za okoliš. Da drvene kuće bolje podnose požar od klasičnih kuća zidanih opekom mnogima zvuči kontradiktorno.

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna
ZAŠTITA IMOVINE

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna

Posjedovanje vlastitog doma za mnoge je iznimno važna stavka u životu, što potvrđuje i podatak da je čak 92 posto nekretnina u Hrvatskoj u privatnom vlasništvu
Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću
USELJENJE

Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću

Za cijenu stana u Zagrebu u samo 4 mjeseca izgradili su kuću samo 25 minuta od centra Zagreba. Pročitajte o gradnji niskoenergetske montažne kuće – od ideje do useljenja u 10 koraka