Obavijesti

Tech

Komentari 7

Subaru je uvijek bio drugačiji, a novi XV je pravi dokaz za to

Subaru je uvijek bio drugačiji, a novi XV je pravi dokaz za to
14

Dok svi moderni SUV-ovi zanemaruju terenske sposobnosti, novi Subaru XV ih stavlja u prvi plan. Kompaktni SUV serijski ima pogon na sve kotače i automatski mjenjač, a od podloge je udaljen čak 22 centimetara

VIDEO

Prošla generacija Subaru XV-a bila je prilično uspješna na našem tržištu, a tim stopama želi krenuti i novi XV koji se u poplavi gradskih i kompaktnih namjerava istaknuti vrhunskim terenskim karakteristikama. Da auto nije samo šminka, nego i terenac koji lako može parirati i nekim razvikanim 4x4 zvijerima, uvjerili smo se na zahtjevnoj offroad ruti po brdima u okolici talijanske Bologne gdje nas je XV bez problema izvlačio iz situacija u kojima ne bismo na prvu vjerovali ni klasičnom Jeepu ili Ladi Nivi.

XV je jedinstven po mnogočemu. Ovo je jedini SUV u klasi koji ima serijski pogon na sve kotače, jedini s bokser motorom i jedini sa serijskim automatskim mjenjačem. Također, ovo je jedini auto u klasi koji serijski nudi i širok spektar tehnologija za pomoć u vožnji, od adaptivnog tempomata pa do sustava za držanje u voznom traku. Naposljetku, u seriji je i  X-Mode sustav pomoći pri terenskoj vožnji koji znatno olakšava mnoge teške offroad situacije. S obzirom na sve to s cijenom od oko 185.000 kuna, XV se doima kao best buy bez konkurencije u klasi, no samo ako 4x4 pogon i automatski mjenjač zaista trebate i želite.

Zbog pogona na sve kotače koji zauzima dosta mjesta XV nije među najprostranijim autima u klasi, štoviše prtljažnik od 380 litara je prilično skroman rezultat za kompaktni SUV, no zato na stražnjoj klupi ima sasvim dovoljno mjesta. XV je u pravilu vrlo zabavan auto na cesti, a samo nekima će smetati karakterističan rad CVT automatskog mjenjača koji pomalo ubija volju za jurnjavom. S druge strane, on je iznimno komforan, pogotovo pri umjerenijoj vožnji.

Na terenu je XV pravi gazda sa svojim odličnim 4x4 pogonom i udaljenosti od podloge od čak 22 cm, što je mnogo više od prosjeka klase. U ponudi su dva motora. Bokser obujma 1,6 litara ima 114 KS, a snažniji od 2 litre 156 KS. Tu su i četiri razine opreme, no već  osnovna ima i više nego većina kupaca treba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.