Tech

Komentari 362

Svi mogu u lov na Pokemone: Službeno su stigli i u Hrvatsku

Svi mogu u lov na Pokemone: Službeno su stigli i u Hrvatsku

Iako su mnogi igrači lovili Pokemone i kod nas, igra je tek od subote i službeno dostupna za iOS i Android uređaje tako da se očekuje drastični rast broja igrača

Pokemon GO igra u samo nekoliko dana zaludila je cijeli svijet, a u subotu je službeno stigla u Hrvatsku i još 25 zemalja. 

To znači da je od danas Android i iOS korisnici mogu skinuti kao i svaku drugu aplikaciju bez ikakvih ograničenja i petljanja po postavkama uređaja. Naime, dosad je igra bila dostupna u tek nekoliko zemalja, a milijuni igrača morali su skidati instalacijsku datoteku ili mijenjati zemlju na iOS-u kako bi skinuli igru. 

Usprkos tim ograničenjima velik broj hrvatskih igrača već je skinuo igru, a sada možemo očekivati kako će taj broj drastično skočiti tako da ćemo u lovu na malene Pokemone imati puno veću konkurenciju.

Kako krenuti u lov?

Kako bi počeli s igrom ne treba vam neko posebno predznanje i nećete morati pregledati cijelu povijest Pokemona. Sve što trebate je skinuti igru, kreirati svog lika i krenuti u lov. Igra koristi vašu stvarnu lokaciju i prikazuje vas na animiranoj karti, a Pokemoni se mogu pojaviti svugdje, na vašem radnom stolu, kod šefa u uredu ili u poštanskom uredu... i to je veliki adut igre - taj lov u stvarnosti i činjenica da mnogi igrači zbog igre puno više izlaze u prirodu. Kad na karti vidite Pokemona otvorit će vam se kamera koja će prikazati jedno od čudovišta u stvarnom svijetu. Pokemona kojeg ulovite poke loptama igra sprema u vašu kolekciju, a njih možete potom trenirati ili se boriti s Pokemonima drugih igrača.

Naravno, što ćete više biti u prirodi, moći ćete uloviti više Pokemona. 

Brojke koje su zaludile svijet

Koliko je Pokemanija zavladala svijetom svjedoče i rekordne brojke koje igra ostvaruje. Tako je Nintednu vrijednost porasla za gotovo 15 milijardi dolara od lansiranja igre, a igrači svaki dan uz Pokemone provedu oko 33 minute, što je više i od vremena na Facebooku (22 minute).