Obavijesti

Tech

Komentari 3

Tanji od centimetra: Acer Swift 7 je najtanji laptop na svijetu

Tanji od centimetra: Acer Swift 7 je najtanji laptop na svijetu
5

Acer je u Berlinu predstavio niz novih prijenosnika, a ekstremno tanki Swift 7 najljepši je od njih. Tu je bio i ogromni gaming prijenosnik s 21-inčnim zakrivljenim ekranom.

VIDEO

Acer se na ovogodišnjem IFA sajmu Swift 7 laptopom pridružio kategoriji supertankih prijenosnika i sa samo 9,98 milimetara zasjeo na vrh najtanjih laptopa. Iz kompanije su rekli kako je njihov 13,3-inčni laptop prvi koji je ušao u kategoriju ispod jednog centimetra. 

Možda je teško vidjeti tu razliku u odnosu na HP-ov Spectre debljine 10,4 mm, no Swift 7 je u još tanje kućište uspio ugurati respektabilne komponente,  a sam uređaj izgleda atraktivno i izrađeno je od jednog komada aluminija. IPS ekran prikazuje sliku Full HD rezolucije, no nije osjetljiv na dodir (zbog čega bi bio nešto deblji). 

Pogonit će ga novi Intelovi i5 procesori 7. generacije (Kaby Lake), a tu su još i dva USB-C porta, 8 GB RAM-a i 256 GB SSD. Kako i procesor ima pasivno hlađenje, cijeli laptop će biti iznimno tih, a Acer navodi do 9 sati rada s jednim punjenjem.  Težak je 1,1 kilogram, a u prodaji će biti od listopada po cijeni od 1299 eura.

Osim njega, predstavili su Swift 5 koji je tanji od 15 mm i ima 14-inčni ekran te Swift 3 koji je 14-inčni prijenosnik srednjeg ranga, a nudi procesore 6. i 7. generacije. Spin 7 je Asusov prijenosnik koji nudi snažniji i7 procesor, 14-inčni ekran osjetljiv na dodir i šarke koje mu omogućuju da zarotirate ekran. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zakrivljeni Predator

Divovski Predator 21X zasigurno je najupečatljiviji Acerov gaming prijenosnik kojeg smo dosad vidjeli, a dolazi s 21-inčnim zakrivljenim ekranom (2560x1080), a što se hardvera tiče, opremljen je sa dvije GeForce GTX 1080 grafičke kartice. Unutar 8 kilograma teškog uređaja nalazi se i mehanička tipkovnica, najnoviji Intelovi procesori i 4.2 kanalni audio sustav. Da bi se taj sustav pristojno hladio opremljen je sa 5 ventilatora. Nije bilo govora o cijeni i dostupnosti.

s

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle