Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Taxify je sada postao Bolt, ne žele ljude voziti samo u autima

Taxify ima 25 milijuna korisnika, a u Hrvatsku su stigli krajem prošle godine. Kažu da žele novo ime koje predstavlja brzo i jednostanvo kretanje, bez obzira bio to auto, skuter ili javni prijevoz

Foto: Taxify
1 komentara

Taxify, jedan od najvećih Uberovih rivala u prijevozu ljudi, objavio je u četvrtak kako će promijeniti ime u - Bolt. Glavni razlog za to je širenje kompanije i priprema za sljedeću fazu rasta. 

U službenom priopćenju pojašnjavaju da su Taxify pokrenuli prije pet godina kao dispečersku uslugu kako bi gradski prijevoz učinili jeftinijim i pristupačnijim. 

Foto: Taxify

- Tijekom ostvarivanja napretka primijetili smo da smo počeli prerastati ono što je predstavljao naš brend, uključujući i ime. S obzirom na našu ambiciju i želju da riješimo probleme prijevoza na višoj razini, želimo da brend bude odraz budućnosti tvrtke, a ne njene prošlosti - izjavio je Markus Villig, osnivač i predsjednik Uprave Bolta. Pitanje je samo kako će na ovakvu promjenu imena i loga reagirati korisnici kojih u 30 zemalja ima 25 milijuna. 

Pojasnili su da su željeli ime koje predstavlja brzu i pouzdanu mobilnost, pa su se odlučili za Bolt (munja) koje predstavlja dinamiku, brzinu i elektrificirano kretanje - što je u skladu s vizijom kompanije. 

- Novo ime Bolt predstavlja brzo i jednostavno kretanje – upravo takvo bi iskustvo tijekom kretanja gradom trebalo biti, bez obzira radi li se o automobilu, skuteru ili javnom prijevozu. Uz to, naglašava naše vjerovanje da će budućnost prometa biti električna - rekao je Villig. 

Foto: Taxify

Taxify, odnosno Bolt, je inače u Hrvatsku stigao krajem studenog prošle godine. Iz kompanije kažu da sada rade na proširenju usluge dijeljenja električnih skutera u nekoliko europskih gradova. Dodaju da će novi brend u sljedećim tjednima uvesti na svim tržištima. Nećete morati skidati novu aplikaciju, već će se sama ažurirati i promijeniti podatke. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message