Obavijesti

Tech

Komentari 10

Tele2 povećao broj radnika, a u 2020. okreću se i prema 5G

Tele2 povećao broj radnika,  a u 2020. okreću se i prema 5G
3

Predsjednik Uprave Tele2 Viktor Pavlinić očekuje da će kupoprodaja i prelazak u vlaništvo Uniteda biti finalizirani početkom godine, a u 2020. se okreću i prema 5G mreži, ali očekuju i veću aktivnost države

VIDEO

Tele2 Hrvatska do kraja ove godine očekuje nastavak pozitivnih poslovnih trendova, koje je bilježila i u prva tri kvartala, a slično očekuje i u 2020. kada bi im i broj zaposlenih mogao porasti na otprilike 500, izjavio je u srijedu predsjednik Uprave te tvrtke Viktor Pavlinić.

- Zadovoljni smo rezultatima ove godine, dinamikom razvoja i korisničkim trendovima, a zadovoljni su i naši vlasnici te očito i potencijalni novi vlasnici kada su se odlučili uči u proces kupoprodaje - kazao je za Hinu Pavlinić.

O samom procesu kupoprodaje nije mogao ništa više reći osim da očekuje kako bi cijeli proces trebao biti gotov početkom sljedeće godine i da će ta promjena biti novi vjetar u leđa.

Naime, švedski Tele2 AB dogovorio je u svibnju ove godine prodaju svog hrvatskog poslovanja Tele2 Hrvatska United grupi za 220 milijuna eura. Pavlinić je pojasnio da se radi o strategiji Tele2 grupe koja se odlučila povući s određenih tržišta i fokusirati na svoje matično područje na Baltiku.

Pavlinić je napomenuo i da je ove godine kompanija zaposlila novih 104 djelatnika te ih je sada ukupno 375, dok bi, ako sve bude po planu, njihov broj u 2020. mogao doći do 500. To je jedan od razloga i zbog čega je Tele2 preselio sjedište kompanije u Zagrebu.

Porast broja zaposlenih objasnio je jačom dinamikom poslovanja i restrukturiranjem prodajne mreže, kao i planovima za iduću godinu, posebice u segmentu 5G.

- Ove godine smo se nadogradnjom mreže na 4G+ približili jačim pripremama za 5G u čemu očekujemo i konkretniju pomoć države. To znači da bi bilo važno da se država odluči želi li 5G već od iduće godine kako će biti i u drugim zemljama u svijetu. Potrebno je da stvori investicijski okvir za to, što uključuje i smanjenje cijena frekvencijskog spektra - poručio je Pavlinić.

Dodao je i da su operatori i spremni za investicije u tu mrežu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno