Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Tele2 povećao broj radnika, a u 2020. okreću se i prema 5G

Predsjednik Uprave Tele2 Viktor Pavlinić očekuje da će kupoprodaja i prelazak u vlaništvo Uniteda biti finalizirani početkom godine, a u 2020. se okreću i prema 5G mreži, ali očekuju i veću aktivnost države

Foto: Tele2
10 komentara

Tele2 Hrvatska do kraja ove godine očekuje nastavak pozitivnih poslovnih trendova, koje je bilježila i u prva tri kvartala, a slično očekuje i u 2020. kada bi im i broj zaposlenih mogao porasti na otprilike 500, izjavio je u srijedu predsjednik Uprave te tvrtke Viktor Pavlinić.

- Zadovoljni smo rezultatima ove godine, dinamikom razvoja i korisničkim trendovima, a zadovoljni su i naši vlasnici te očito i potencijalni novi vlasnici kada su se odlučili uči u proces kupoprodaje - kazao je za Hinu Pavlinić.

O samom procesu kupoprodaje nije mogao ništa više reći osim da očekuje kako bi cijeli proces trebao biti gotov početkom sljedeće godine i da će ta promjena biti novi vjetar u leđa.

Naime, švedski Tele2 AB dogovorio je u svibnju ove godine prodaju svog hrvatskog poslovanja Tele2 Hrvatska United grupi za 220 milijuna eura. Pavlinić je pojasnio da se radi o strategiji Tele2 grupe koja se odlučila povući s određenih tržišta i fokusirati na svoje matično područje na Baltiku.

Foto: Tele2

Pavlinić je napomenuo i da je ove godine kompanija zaposlila novih 104 djelatnika te ih je sada ukupno 375, dok bi, ako sve bude po planu, njihov broj u 2020. mogao doći do 500. To je jedan od razloga i zbog čega je Tele2 preselio sjedište kompanije u Zagrebu.

Porast broja zaposlenih objasnio je jačom dinamikom poslovanja i restrukturiranjem prodajne mreže, kao i planovima za iduću godinu, posebice u segmentu 5G.

- Ove godine smo se nadogradnjom mreže na 4G+ približili jačim pripremama za 5G u čemu očekujemo i konkretniju pomoć države. To znači da bi bilo važno da se država odluči želi li 5G već od iduće godine kako će biti i u drugim zemljama u svijetu. Potrebno je da stvori investicijski okvir za to, što uključuje i smanjenje cijena frekvencijskog spektra - poručio je Pavlinić.

Dodao je i da su operatori i spremni za investicije u tu mrežu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message