Obavijesti

Tech

Komentari 8

Tele2 sad je Telemach: Uvode nove tarife i kreću u 5G utrku

Tele2 sad je Telemach: Uvode nove tarife i kreću u 5G utrku
9

Iz Telemacha najavljuju investicije u optiku i 5G, a uvode i nove tarife za korisnike. Uz neograničenu tarifu uključili su besplatno i Tidal, glazbeni servis koji je sad stigao i u Hrvatsku, a Telemach im je ekskluzivni partner

Nakon što su preuzeli Tele2, Telemach Hrvatska danas je u Zagrebu predstavio nove mobilne tarife za privatne, ali i poslovne korisnike. Direktor kompanije Viktor Pavlinić rekao je da su se odlučili na jednostavnu ponudu koja će ljudima jasno poručiti što i koliko plaćaju.

Tako je tarifama za privatne korisnike zajedničko da imaju neograničene pozive i poruke, dok je glavna razlika u količini prometa. Tarife start, top i unlimited tako nude 3 i 20 GB te neograničeni data promet, a stoje 79, 129 i 169 kuna mjesečno.

Najavili su i razne opcije ušteda, za one koji spajaju više brojeva u tarifu te tarife za poslovne korisnike, a imaju i novu ponudu za one koji i dalje žele ostati na bonovima. 

Uz sve streaming servise koji su dosad bili dostupni u Hrvatskoj, najnoviji je Tidal, a radi se o glazbenom servisu s naglaskom na kvalitetu audio zapisa. Za korisnike Telemacha on će koštati 39 ili 78 kuna, ovisno o razini kvalitete. No korisnici u Unlimited tarifi moći će ga aktivirati besplatno.

Pavlinić je istaknuo kako se promjena identiteta i pandemijska godina nisu odrazili na broj korisnika, već su 2020. zaključili s većim brojem korisnika u odnosu na 2019. godinu. Odgovorio je i na navode o mogućoj akviziciji Optima telekoma, ali je istaknuo da spekulacije ne može komentirati. Govoreći o mreži, istaknuli su kako će i dalje nuditi najbolju vrijednost za novac, ali i da žele staviti veliki fokus na mrežu, odnosno kvalitetu usluge. 

U nove tehnologije u fiksnom i mobilnom dijelu uložit će kroz pet godina 230 milijuna eura., pa tako s Nokijom grade optičku mrežu kojom žele korisnicima ponuditi 10 Gbps promet. Prvo će izgraditi i 4000 kilometara optičke mreže kojom će povezati sve bazne stanice, a to će im biti podloga za razvoj 5G mreže koju testiraju u Zagrebu i Osijeku.

Uskoro bi trebali korisnicima omogućiti testno korištenje 5G-a, a i Telemach planira ponuditi 5G čim HAKOM dodijeli frekvencijski spektar. Kako su istaknuli, sudjelovat će u dodjeli spektra i pokušati doći do što veće količine.