Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Temelji su spremni - montažna kuća stiže na gradilište

Pripremljena je temeljna ploča i gradilište je spremno za montažu kuće. 39 zidnih panela utovareno je u kamion i dopremljeno na gradilište. Počinje montaža niskoenergetske kuće

Petar Santini
Foto: Petar Santini
12 komentara

Iz proizvodne hale do gradilišta, kuća se „u dijelovima“ transportira kamionom. Ukupno 39 zidnih panela kuće Leljak na utovarnom mjestu pažljivo je složeno na kamion prema redoslijedu gradnje. Posebna dizalica prenosi zidni panel s kamiona na temeljnu ploču. Najudaljeniji zid se montira prvi, a potom slijede zidovi bliži dizalici. Vrlo je važno njega pravilno montirati i usidriti u podlogu kako bi se na njega mogli pričvrstiti susjedni zidovi.

Precizno montirani zidovi uvjet su za ispravno montirano krovište. Stoga je potrebno mjerenjem utvrditi najvišu točku temeljne ploče kako bi se prema njoj ravnali prilikom pričvršćivanja zidova na podlogu. Razlika između najviše i najniže točke na betonskoj ploči može biti od pola milimetra do 3-4 centimetra, no svi zidovi moraju biti montirani „u milimetar“ na istom nivou. To se postiže tako da se ispod zidova postavljaju potpornici određenih debljina, a naknadno se te neravnine ispunjavaju ekspandirajućim mortom. Svaki zidni panel se dodatno učvršćuje za podlogu tkz. sidrima i međusobno vijcima. 

Tema: Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž

Možda vas zanima i ovo:
Message