Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Testirali mobilnu mrežu HT-a: Među deset najboljih na svijetu

Certifikat P3 - Best in Test znak je za kvalitetu mobilne mreže HT-a u podatkovnoj usluzi te u ključnim segmentima korisničkoga iskustva – u brzini surfanja i korištenja aplikacija, kvaliteti zvuka i pokrivenosti.

Zagreb: HT predstavio rezultate međunarodnog istraživanja o kvaliteti mobilne mreže
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
6 komentara

Međunarodni P3 certifikat uzima se kao svojevrsni standard kvalitete mreže i zadovoljstva korisnika, a Hrvatski Telekom dobio ga je drugu godinu zaredom. Njihovih 948 od 1000 bodova najbolji su rezultat u povijesti P3 mjerenja u Hrvatskoj, ali i smješta HT među deset najboljih mreža u svijetu.

Zagreb: HT predstavio rezultate međunarodnog istraživanja o kvaliteti mobilne mreže | Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Neovisno istraživanje mjerilo je rad mreže u 25 gradova te na brojnim cestama prilikom raznih korisničkih aktivnosti, u stvarnim uvjetima i to bez angažmana korisnika prilikom mjerenja i bez mogućnosti manipulacije prikupljenim podacima. Analitičari iz P3 Communications rad mreže su mjerili krajem studenog i početkom prosinca. 

- Ulaganje u budućnost mobilne mreže iznimno je važno za budućnost gospodarstva i čitavog društva. Sve aktivnosti kojima se u HT-u bavimo jasno vode ka povezivanju Hrvatske najboljom mrežom. Ponosni smo što je upravo HT tehnološki lider i predvodnik digitalne transformacije društva. To je rezultat činjenice da smo najveći privatni investitor u Hrvatskoj - rekao je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Zagreb: HT predstavio rezultate međunarodnog istraživanja o kvaliteti mobilne mreže | Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Iz HT-a ističu da je certifikat ove godine iznimno važan jer su pokrenuli modernizaciju kompletne mobilne mreže, a ulaganja u ovoj i prošloj godini premašuju milijardu kuna, kako bi mrežu potpuno pripremili za prelazak na 5G. Tako su u Istri, Zagrebu i Zagrebačkoj županiji taj proces već obavili, a cilj je završiti ga do kraja ove godine u cijeloj zemlji.

Istraživanje P3 Communicationsa je priznato neovisno istraživanje koje je ove godine obuhvatilo 120 mobilnih mreža diljem svijeta. Jedinstvena metodologija testiranja P3 smatra se standardom industrije u više od 80 zemalja svijeta, mjereći kvalitetu mobilne mreže u kategorijama glasovnih i podatkovnih usluga te korisničko iskustvo prilikom korištenja mreže.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message