Obavijesti

Tech

Komentari 45

Testiranja sustava: Za 10.000 dolara automobil će voziti sam

Testiranja sustava: Za 10.000 dolara automobil će voziti sam
4

Ova tehnologija je namijenjena za vožnju autocestom, pa tako vozač može uključiti sustav pritiskom na gumb, gdje kontrolu volana i papučica preuzima računalo

VIDEO

Cruise Automation je startup koji nudi drugačiju viziju samovozivih automobila od one kakvu nudi Google, koji je već predstavio prototip svog samovozećeg auta i počeo s testiranjima.

Osnovu čini kompjuterski navigirani sustav za vožnju koji u bilo kojem trenutku, nakon što se upali, može zamijeniti vozača za volanom, piše The  Verge . Tu je i senzor postavljen na krovu koji omogućuje automobilu da prati traku, te se snalazi u jednostavnim prometnim situacijama — primjerice prometnoj gužvi.

VIDEO

Ono što valja istaknuti, za razliku od Googleovog samovozećeg automobila, Cruise nije zamišljen tako da u potpunosti zamijeni čovjeka. Primjerice, ova tehnologija je namijenjena za vožnju autocestom, pa tako vozač može uključiti automatski sustav pritiskom na jedan gumb, gdje kontrolu volana i papučica preuzima računalo. Ako pak želite isključiti automatski sustav, sve što trebate jest pritisnuti papučicu ili malo pomaknuti volan, slično je s tempomatom.

Prije nego krene u prodaju proizvod se mora testirati šest do devet mjeseci kako bi se uvjerili da je sustav apsolutno siguran. Cruise sustav RP-1 bi trebao koštati oko 10.000 dolara , a za sada se može ugraditi u samo dva modela Audija: A4s i S4s.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

SAD udara na  Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova
QUALCOMM I INTEL ŠUTE

SAD udara na Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova

Glasnogovornik Intela odbio je komentirati, Qualcomm nije odgovorio na upit da komentira povlačenje dozvola, a Huawei nije odmah odgovorio.

Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'
KOMISIJA POKRENULA ISTRAGU

Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'

Njemačka vlada mora osigurati okruženje koje će kompanijama omogućiti da i dalje stvaraju dodanu vrijednost u matičnoj zemlji i da obrane poziciju u međunarodnoj trgovini, objasnio je Volker Wissing
Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno
ODLIČNI REZULTATI

Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno

Uberov prihod porastao je u prva tri ovogodišnja mjeseca za 15 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 10,13 milijardi dolara.