Obavijesti

Tech

Tko su glasovi koji prenose najveću regionalnu esport ligu?

Tko su glasovi koji prenose najveću regionalnu esport ligu?
5

Esport nema nikakvog smisla bez publike koja ga prati. Najvažniji su sigurno igrači i timovi, ali i oni koji njihove poteze vrijedno prenose publici. Kao i u sportu, svaki veliki esport trenutak obilježen je i glasom komentatora koji ga je prenio publici

VIDEO

Iznimka nije ni A1 Adria League, a ususret finalu osme sezone, predstavljamo nekoliko ličnosti koje ju već godinama vrhunski prenose gledateljima. Otkrio nam je i kako će se od iduće godine više posvetiti streamanju League of Legendsa.

Vojislav “SupremeNexus” Perić 

Vojislav je jedno od najpoznatijih imena u gamingu u regiji. Na YouTube kanalu ga prati 466 tisuća pratitelja, a redovito prenosi svoj gameplay i doživljaje i na Trovo platformi. Magistrirao je grafičko inženjerstvo, ali tu se nije zaustavio. Idući korak u svom formalnom obrazovanju napravit će na Mokrogorskoj školi menadžmenta. Videoigre igra otkad zna za sebe, dok se streamingom počeo baviti sad već davne 2013. godine. S obzirom na to da na YouTubeu uglavnom stavlja videe mobilnih igara,a već dugi niz godina igra i prati League of Legends, ne treba čuditi da će i ove sezone biti komentator Brawl Stars i LoL finala A1 Adria League. Čitavi niz godina jedan je od glavnih glasova lige. Zbog prinove u obitelji malo je promijenio tempo, ali i dalje je sveprisutan na sceni.

Ovo su njegova očekivanja od završnice: 

Što se tiče finala A1 Adria League iskreno se radujem vidjeti rasplet u League of Legendsu i Brawl Starsu. Mislim da će ove godine produkcija i samo natjecanje biti podignuto na mnogo višu razinu nego dosad. Vide se rezultati dugogodišnjeg ulaganja i razvijanja poluprofesionalne esport scene u regiji. 

U Brawl Starsu, Flow (ex. Salada de Frutas) koju vodi moj veoma dobar kolega i prijatelj Luka “Lavvek” Črneli po meni je glavni favorit za osvajanje i ostalim timovima bit će podosta teško da im pokvare planove. 

Što se tiče League of Legendsa, ekipa Harmony me izuzetno iznenadila u finalnoj rundi pobjedom nad favoritima Metamoon. Pokazali su se kao ekipa koja je najviše napredovala i radila na usavršavanju svojih vještina. Nastave li tako mislim da će pobjednik ove sezone biti vrlo neizvjestan.

Neno “PvtMole” Hadžihajdić

Jedini YouTuber bez auta, kako za sebe kaže Neno iz Kutine. Već četiri godine na YouTubeu gradi brend pod nadimkom PvtMole. Kao i SupremeNexus, za svojih 140 tisuća pratitelja uglavnom igra mobilne igre, Clash of Clans i Clash Royale, koji smo ranije mogli gledati u A1 Adria League. Inače radi već 10 godina kao medijski tehničar pa je YouTube više ljubav i sporedni posao. Svira u bendu i sretno je oženjen.

Radio je na hrpi projekata, a kao najdraži navodi CSI Hrvatska gdje su imali predavanja o sigurnosti na internetu, online i u školama. Što se YouTubea tiče tu pak ističe komentiranje Red Bull MEO turnira u Clash Royaleu, koji je osvojio Asmir Gibić iz Bosne i Hercegovine.

Neno će u finalu osme sezone A1 Adria League 18. i 19. studenog prenositi mečeve najboljih FIFA igrača iz regije.

“Ove godine konkurencija je užasno jaka, a imamo i novo ime u finalu. Uvijek sam više naklonjen autsajderima tako da se nadam da će u ovom slučaju slaviti Haris “Flow_edenn” Lukomirak."

Aleksandar “ProkaRoka” Prokić

Živopisna brada Aleksandra iz Beograda, uz obavezni komentar “Tvrd rad!”, već je jedan od zaštitnih znakova A1 Adria League. Osim što komentira CS:GO mečeve najveće regionalne esport lige, možemo ga vidjeti na natjecanjima Esport Adrije, iako radi kao rukovoditelj tehničke podrške SBB-a te kao marketing menadžer NZXT brenda za Adria regiju. Nedavno je još jedan hobi pretvorio u posao pa je tako nastao brend Tvrd Rad, ručno rađenih kastomiziranih tipkovnica. 

U slobodno vrijeme, kojeg uz sve obaveze ipak ima, uživa u vožnji motora i ribolovu na šarane te teraristikom. Njegovu životnu priču upotpunjuju djevojka, životinje i druženje s prijateljima. 

Što očekuje od CS:GO završnice A1 Adria League, kaže, nikada nije bilo teže predvidjeti pobjednika:

“Očekivanja za ovu sezonu su sigurno i najteža dosad. Osobno bih volio da osmu sezonu osvoji iNation i da im od svih ekipe u finalu to da najveći vjetar u leđa. Ipak, mislim da će pobjednici biti BLUEJAYS ili 4glory, zbog iskustva i trenutnog stanja u ekipama.”

Finale A1 Adria League održava se u sklopu Reboot Online Games Weeka, a uz izvrsne mečeve bit će i hrpa drugog sadržaja s poznatim licima domaće esport scene. Finale počinje 17, studenog, a kompletan raspored možete pronaći u nastavku.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'
KOMISIJA POKRENULA ISTRAGU

Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'

Njemačka vlada mora osigurati okruženje koje će kompanijama omogućiti da i dalje stvaraju dodanu vrijednost u matičnoj zemlji i da obrane poziciju u međunarodnoj trgovini, objasnio je Volker Wissing

SAD udara na  Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova
QUALCOMM I INTEL ŠUTE

SAD udara na Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova

Glasnogovornik Intela odbio je komentirati, Qualcomm nije odgovorio na upit da komentira povlačenje dozvola, a Huawei nije odmah odgovorio.
Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno
ODLIČNI REZULTATI

Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno

Uberov prihod porastao je u prva tri ovogodišnja mjeseca za 15 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 10,13 milijardi dolara.