Tech

Komentari 2

Twitter se ljuti na Google jer na tražilici promiču i svoj Google+

Twitter se ljuti na Google jer na tražilici promiču i svoj Google+

Iz Twittera tvrde da će ovaj novitet, koji prednost daje podacima s Google+, znatno otežati potragu za važnim informacijama s Twittera i da je to loše za ljude i medije

U Twitteru su nezadovoljni nedavnim promjenama Googlea, to jest integriranjem društvene mreže Google+ u rezultate pretraživanja, piše BBC. Ta nova mogućnost, nazvana "Search plus Your World" automatski "pogurava" rezultate iz Google+ među prve rezultate pretraživanja.

Naime, Twitterov je odvjetnik Alex MacGillivray vijest komentirao na Twitteru, opisavši novu funkciju kao "loš dan za internet". MacGillivray, koji je i sam radio u Googleu, napisao je da može samo zamisliti kakva je nesloga u internetskom divu dovela do ove odluke.

Uslijedilo je i pismeno priopćenje Twittera, u kojemu se tvrdi da će ovaj novitet, koji prednost daje podacima s Google+, znatno otežati potragu za važnim informacijama s Twittera. "Smatramo da je to loše za ljude, izdavače, novinarske organizacije i korisnike Twittera", navodi se u priopćenju.

Dugo nije trebalo čekati ni na reakciju Googlea, u kojemu su iznenađeni Twitterovim komentarima s obzirom na to da su prošloga ljeta odlučili ne produljiti svoj ugovor s Googleom. Googleov izvršni predsjednik Eric Schmidt rekao je za MarketingLand da tvrtka ne favorizira svoju društvenu mrežu nauštrb Facebooka i Twittera, te da će se prema svima odnositi jednako ako im dopuste pristup svojemu sadržaju.