Obavijesti

Tech

Komentari 0

Nizom radionica završio je hrvatski tjedan zelene gradnje

Nizom radionica završio je hrvatski tjedan zelene gradnje
12

U okviru prvog hrvatskog tjedna zelene gradnje u organizaciji Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj održane su brojne edukacije i stručni obilasci

VIDEO

Prvi hrvatski tjedan zelene gradnje započeo je prvim Zelenim studentskim danom i stručnim predavanjem na temu Zelene ekonomije za studente Ekonomskog i drugih fakulteta u Zagrebu. Studenti ekonomije imali su priliku saznati više o statusu i potencijalima zelene ekonomije u Hrvatskoj, o međunarodnim certifikatima u zelenoj gradnji, te kako Hrvatska primjenjuje obnovljive izvore energije u gospodarskom, javnom i privatnom sektoru.

U Hrvatskoj su već najavljene investicije odnosno izgradnja poslovnih objekata koji će kandidirati za međunarodne certifikate LEED i BREEAM. Osnovana je i peta radna skupina Green Building stručnjaka koja će djelovati u okviru Savjeta i baviti se područjem certificiranja prema međunarodnim standardima i okupljati ovlaštene LEED, BREEAM i DGNB stručnjake.

U utorak, 22. siječnja, delegacija Savjeta za zelenu gradnju posjetila je Koprivnicu, jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj, člana Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj. Koprivnica provodi niz energetski učinkovitih mjera u sklopu programa "Novo lice Koprivnice", a organizirano je i stručno  vodstvo i obilazak  energetski učinkovite zgrade „Šparna Hiža“ i „Palača pravde“. Članovi Savjeta obišli su i Poslovni centar Adris u Zagrebu koji se gradi u skladu sa standardima LEED međunarodnog certifikata.

U sklopu zelenog tjedna održala se prva u nizu jednodnevnih interaktivnih radionica GREEN LABOS – rušenje mitova o fondovima EU. Polaznici edukacije pristigli iz javne uprave, gospodarskih subjekata te akademske zajednice, bavili su se praktičnom analizom i pripremom projekata za aplikaciju na aktualni natječaj CIP Intelligent Energy Europe. Radionicu su vodile Ana Fresl iz tvrtke Projekt Jednako Razvoj d.o.o. te Vesna Vrga Perović iz Društva arhitekata Zagreb, koje su posljednjih nekoliko godina ostvarile vrlo uspješne projekte u smislu ostvarenja financiranja iz fondova EU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U četvrtak, 24. siječnja, održao se Business cafe u organizaciji tvrtke Zaokret na temu: Zelena Ekonomija - Zeleno, zdravo, društveno odgovorno. Glavna gošća ovog susreta s hrvatskim obrtnicima i poduzetnicima bila je Vedrana Likan, predsjednica Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj. Delegacija Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj u suradnji sa Savezom za energetiku Zagreba posjetila je Sajam Häuslbauer. Održani su B2B susreti na temu energetski učinkovite gradnje, obnovljivih izvora energije i održivog razvoja u Grazu.

Prvi hrvatski tjedan zelene gradnje zaključen je s organizacijom dvaju edukativnih modula iz cjelogodišnjeg programa Green Building Professional 2012/2013 u hotelu Esplanade, za polaznike druge generacije Green Building Professionals-a. Module na temu "Principi planiranja, projektiranja i gradnje zelenih građevina" i "Ovojnica zelene zgrade – krov i fasada", vodila je Aurore Julien, svjetska stručnjakinja za pitanja zelene gradnje, te domaći predavači, Toni Borković iz Hrvatskog instituta Hrvoje Požar i Silvio Novak iz tvrtke Knauf Insulation. Još uvijek se možete priključiti 2. generaciji „Green Building Professional“ edukacije putem web stranica www.gbccroatia.org, budući da se ostatak modula odvija tijekom 2013. godine i da je sve propušteno moguće nadoknaditi i u generaciji 2013/2014.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....