Obavijesti

Tech

Komentari 0

Uber i FlixBus udružili snage u prijevozu "od vrata do vrata"

Uber i FlixBus udružili snage u prijevozu "od vrata do vrata"
1

Uber je aktivirao posebnu funkciju unutar svoje aplikacije. Virtualne stanice podržane GPS koordinatama osigurat će prepoznavanje mjesta preuzimanja putnika na autobusnim stanicama na koje FlixBus pristiže

Uber i FlixBus najavili su da u Hrvatskoj pokreću suradnju kojom bi putnici trebali dobiti siguran i jednostavan integrirani prijevoz od vrata do vrata. Ovakvu su uslugu već pokretali u Francuskoj i Njemačkoj, a sada se nadaju da će i u hrvatskim gradovima to ponoviti. Radi se o tome da će putnici koji idu na dulji put ili se vraćaju sputa moći jednostavnije doći do sljedeće točke prijevoza. 

Kako bi se olakšalo korištenje ove usluge, Uber je aktivirao posebnu funkciju unutar svoje aplikacije. Virtualne stanice podržane GPS koordinatama osigurat će prepoznavanje mjesta preuzimanja putnika na autobusnim stanicama na koje FlixBus pristiže. Pronađe li se putnik u situaciji gdje drugi oblici prijevoza nisu dostupni ili su dostupni djelomično ili pak putnik putuje s puno prtljage rano u jutro ili kasno usred noći, a potrebno je prijeći posljednje kilometre do konačne destinacije, ova će usluga osigurati jednostavan i siguran dolazak na željenu adresu. Tako će putnik koristeći ovu uslugu osjetiti potpuni doživljaj putovanja.

- Kroz godine naše prisutnosti na tržištu dokazali smo da nismo samo prijevoz od točke A do točke B, nego održivi način prijevoza te dio integriranog prijevoza putnika. Preko autobusa, vlakova, zrakoplova i javnog prijevoza stigli smo i do suradnje s automobilima, odnosno Uberom, kao posljednjim korakom sigurnog prijevoza putnika do njegove konačne adrese - rekao je  Ante Grbeša, direktor za FlixBus CEE South regiju.

Korisnici FlixBusa i Ubera imat će mogućnost korištenja usluge po promotivnim cijenama. Tako će FlixBus nuditi 10 posto popusta na sva putovanja FlixBusom za sve korisnike Ubera do označenih virtualnih autobusnih stanica na sva putovanja do 22.7.2020. kroz FlixBus aplikaciju. Uber će pak putnicima FlixBusa koji prvi put koriste Uber osigurati 35 kuna popusta za jednu vožnju.

- Ponosni smo što se nakon Francuske i Njemačke suradnja s FlixBusom nastavila u Hrvatskoj, jer ovaj sporazum za nas predstavlja jedinstveno partnerstvo u Europi. On isto tako potvrđuje ulogu Ubera kao ključnog igrača u široj prometnoj mreži i njegovu predanost razvoju multimodalne mobilnosti - izjavio je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.