Tech

Komentari 3

Uber u Madridu lansirao prvu flotu električnih automobila

Uber u Madridu lansirao prvu flotu električnih automobila

Električna vozila su dio UberONE usluge koja nudi i dodatne bonuse poput internetske veze u autima, a u Uberu se nadaju da će na ovaj način potaknuti liberalizaciju prijevoza

Uber je u četvrtak u Madridu lansirao svoju prvu flotu električnih vozila, objavio je Reuters. Ovime se nadaju da će poboljšati sliku u gradu koji je u studenome uveo niz novih mjera za borbu protiv zagađenja, od limitiranja privatnih automobila u središtu grada do smanjenja brzine na prilazima gradu. 

U glavnom gradu Španjolske, kao i brojnim drugima, Uber je navukao bijes klasičnih taksista. Zbog regulativa i bijesa taksi kompanija, krajem 2014. su i zabranjeni na španjolskim cestama jer je sud rekao da nisu u skladu sa zakonima. No u travnju su se vratili sa UberX uslugom (prije su imali UberPOP) i koristili licencirane vozače. 

Električna vozila su dio UberONE usluge koja nudi i dodatne bonuse poput internetske veze u autima, a u Uberu se nadaju da će na ovaj način potaknuti liberalizaciju sektora dijeljenja prijevoza. 

- Htjeli bismo vidjeti više licencija u budućnosti - kaže Carles Lloret iz Ubera.