Tech

Komentari 11

Uz DJI Osmo Mobile svaki će mobitel postati 'profi' kamera

Uz DJI Osmo Mobile svaki će mobitel postati 'profi' kamera

Napredne tehnologije stabilizacije slike sada su dostupne za svaki mobitel uz DJI Osmo Mobile dodatak koji će YouTuberima omogućiti da za sitan iznos snimaju vrhunski video mobitelom

DJI je na sajmu IFA u Berlinu lansirao Osmo Mobile, dodatak za mobitele koji će vam omogućiti da sami snimite savršeno glatki video kakve smo inače navikli gledati s njihovih dronova. Za razliku od brojnih uređaja koji su predstavljeni u Berlinu, Osmo Mobile već je krenuo u prodaju i može se naručiti za 339 eura. 

Za taj iznos svaki će mobitel moći koristiti DJI-evu stabilizaciju u tri osi i SmoothTrack tehnologiju (koja kompenzira sve sitne pokrete), čime možete bez teškoća snimiti iznimno kvalitetan video u pokretu. Zajedno s DJI GO aplikacijom takav video možete uživo prikazati i na nekoliko podržanih društvenih mreža. Upravo je ta aplikacija i velika prednost za Osmo Mobile jer vam nakon povezivanja daje punu kontrolu nad kamerom telefona i dodatne mogućnosti kojima ćete iskoristiti stabiliziranu sliku. 

DJI je tako demonstrirao ActiveTrack opciju koju smo vidjeli i na njihovim dronovima, a omogućuje vam da pratite ljude ili objekte tako što ćete prstom na ekranu iscrtati kvadrat. Kako ćete se kretati, Osmo će se rotirati i zadržati fokus na vašem subjektu. 

Motion Timelapse je još jedna od novih funkcija, a nju su imali i na Osmo kamerama. Ona omogućuje da se kamera rotira kroz scenu kako bi dobili još bolji dojam prolaska vemena. Tu su i panorame u visokoj rezoluciji. Funkcijama kamere možete pristupiti i preko tipki na samoj ručki što će vam dodatno olakšati snimanje u pokretu.