Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Uz ovaj jezivi softver ljudi će izgovarati sve što vi poželite

Izreka da se političarima ne može vjerovati uz ovaj softver dobit će još više na snazi jer uz običnu kameru u stvarnom vremenu možete svakome staviti svoje riječi u usta

Foto: Matthias Niessner/YouTube
21 komentara

Zahvaljujući novim tehnologijama već se neko vrijeme kod svake fotografije na internetu moramo zapitati je li ovo stvarno ili ne. A kako se čini, dolazi vrijeme i kad nećemo moći apsolutno vjerovati da je ono što smo vidjeli u nekom videu - stvarno. 

Znanstvenici s Instituta Max Planck, Stanforda i Sveučilišta Erlangen objavili su video koji pokazuje kako njihov softver Face2Face s običnom web kamerom može napraviti da svaka osoba izgovara što vi želite. 

Foto: Face2Face

Softver tako u stvarnom vremenu prenosi vaše pokrete i stavlja ih na lice nekog drugog, ali pritom uzima u obzir i izraze lica i razne sitne pokrete, poput podizanja obrva. 

U svom videu koristili su snimke Georgea Busha, Vladimira Putina i Donalda Trumpa i tako dodali na snazi izreci da se ne može vjerovati svemu što političari govore. 

Konačni rezultat djeluje kao da su ti političari postali lutke kojima vi gospodarite. No, ako ste mislili da bi se mogli krenuti odmah igrati ovim alatom, on je još u istraživačkoj fazi i nije javno dostupan. Autori projekta za Mashable su rekli kako razmišljaju o tome da ga izbace na tržište nakon brojnih upita. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message