Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Što je bitno kod ugovaranja police osiguranja imovine?

Dom je za većinu nas najveća životna investicija, kao i najveća materijalna vrijednost koju posjedujemo. Kako se osigurati na vrijeme objasnio je Ivan Serdar iz Croatia Osiguranja

Codex.me
Foto: Codex.me
1 komentara

1. Na koji se način određuje premija osiguranja nekretnine i o čemu ovisi?

Visina premije osiguranja koju ugovaratelj osiguranja plaća ovisi o površini kuće ili stana u m², vrijednosti po m², građevnoj kategoriji te opsegu ugovorenog pokrića.

2. Od kojih se sve rizika imovina može osigurati?

Ugovaranjem police osiguranja „Croatia imovina“ koja obuhvaća osiguranje Vaše cjelokupne imovine, ista je osigurana od: požara, oluje, udara groma, tuče (grad), poplave i bujice, izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, troškova popravka cijevi i traženja mjesta puknuća cijevi, loma stakla na vratima i prozorima, provalne krađe,  udara  motornog vozila, eksplozije, pada i udara letjelice, te manifestacija i demonstracija. Osiguranje od rizika potresa kao i neki drugi rizici mogu se ugovoriti kao dopunski rizik uz gore navedene osnovne opasnosti. 

3. Je li premija manja ukoliko se osigurava niskoenergetska kuća ili ukoliko je kuća građena od slabogorivih materijala?

Premija osiguranja ne ovisi o energetskom razredu nekretnine. Što se tiče građevne kategorije, vrsta izgradnje građevine određuje se prema građevnom materijalu iz kojega su izgrađeni vanjski zidovi i krovna konstrukcija s krovnim pokrivačem. Prema tome vrsta izgradnje (kategorija) građevine može biti masivna ili slaba. Objektima slabe gradnje smatraju se građevinski objekti kojima su vanjski zidovi i / ili krovni pokrivač izgrađeni od drveta, daščica, trske, slame ili plastike. Svi ostali građevinski objekti smatraju se objektima masivne građe. Ukoliko se radi o objektu slabe građe kod izračuna premije se obračunava određeni doplatak.

4. Zašto je pametno osigurati nekretninu? Koliko je to isplativo?

Dom je za većinu nas najveća životna investicija, kao i najveća materijalna vrijednost koju posjedujemo. Ako se na bilo koji način ugrozi ili uništi naša kuća, stan ili naša imovina, dovodimo se u situaciju neplaniranog financijskog gubitka koji nam može ozbiljno narušiti životni standard, a u najgorem nas slučaju i ostaviti bez krova nad glavom. Osiguranjem Croatia imovine svoju brigu o nekretnini predajete Croatia osiguranju te tako štitite sebe i svoju obitelj.

5. Što sve omogućuje polica osiguranja imovine?

Policom Croatia Imovina možete osigurati kuću, stan, vikendicu, apartman i sve stvari koje služe za uređenje stana te za osobnu upotrebu i potrošnju, kao što su namještaj, kućanski uređaji i aparati i sl. Također, prema istim programima omogućujemo vam i osiguranje turističkih apartmana i gostiju od posljedica nezgode.

6. Opišite nam postupak ugovaranja police osiguranja nekretnine? Koja je dokumentacija potrebna i koliko proces traje?

Sam proces ugovaranja police je jednostavan i brz. Osim osobnih podataka ugovaratelja osiguranja i osiguranika(vlasnika nekretnine), potrebni su i podaci o samoj nekretnini – površina u m², mjesto osiguranja, građevna kategorija(nije potrebna dokumentacija). Detaljne uvjete i informativni izračun osiguranja možete zatražiti u našoj najbližoj poslovnici ili putem besplatnog telefona 0800 1884 radnim danom od 8 do 20 sati i subotom od 8 do 15 sati.

Tema: Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž

Možda vas zanima i ovo:
Message